İŞKUR'da yayınlanan ilan şoke etti: Hobisi gazetecilik olan YouTuber aranıyor!

Milyonlarca insanın umut kapısı olan İŞKUR'da son yılların en ilginç iş ilanı yayınladı. Bir İngilizce kursu tarafından verilen ilanda YouTuber arandığı belirtildi.

İŞKUR'da yayınlanan ilan şoke etti: Hobisi gazetecilik olan YouTuber aranıyor!

İŞKUR'da açılan bir iş ilanı "bu kadar da olmaz" dedirtti. Number One English isimli İngilizce kursu sahibi tarafından verilen YouTuber ilanında aranan özellikler ise şoke etti. Verilen ilanda gazetecilik mesleği için "hobisi olan" ifadeleri kullanıldı.

Number One English isimli İngilizce kursunun koordinatörü H.K. tarafından verilen ilanda aranan YouTuber'ın nitelikleri ise okuyanları şaşkına çevirdi.

Günboyu'ndan Murat Beyaz'ın haberine göre; İlanda işin tanımı olarak, "Türkiye'nin her bölgesinden gazetecilik-habercilik alanında hobisi olan, aktif, araştırmacı, fikir üretebilen, güncel konuları değerlendirebilen söyleşi ve röportaj yapabilecek" ifadeleri kullanıldı.

İSTEKLERDE YOK YOK

Yapılan tanımda ayrıca "yemek, giyim, bahçe işleri, müzik, bilimsel çalışmalar, astroloji, ekonomi ve siyaset" konularında deneyimli kişiler arandığı belirtildi.

İlanda aranan nitelik ve beceriler ise şöyle dile getirildi:

"Aktif, araştırmacı ve gazeteciliği sevmek. Kamera ve resim çekme kabiliyeti. Bilgisayar bilgisi. Photoshop, PowerPoint programlarını bilenlere öncelik tanınır. İsteklilerin ..... adresine CV göndermeleri rica olunur."

Etiketler
Uber YouTube