İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı attığı tweeti neden sildi?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek, geçtiğimiz günlerde attığı bir tweeti sosyal medyada yayılmasının ardından sildi.

GERÇEK GÜNDEM - İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek, 3 Kasım günü attığı bir tweeti sosyal medyada yayılmasının ardından sildi.

Tv100'de yayınlanan "Sağlı Sollu"da koronavirüs konusunun konuşulması üzerine gazeteci Barış Yarkadaş "gerçek hasta-vaka sayısı açıklanmadıkça halk durumu ciddiye almayacak" dedi.

Gazeteci Metin Özkan "öküz altında buzağı mı arıyorsun, 10 bin vaka açıklansa bayram mı edeceksin?" dedi. Gazeteci Abdurrahman Uzun ise "devlet vakayı saklasa ne olur ki, devlet sizinle ilgileniyor mu ilgilenmiyor mu bu önemli" açıklamasını yaptı. Devletin vakalar konusunda şeffaf olduğunu savunan Uzun'a cevap Gürkan Hacır'dan geldi.

Gükan Hacır İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Tufan Tükek'in attığı tweeti göstererek "Bir üniversite hastanesi dekanı o tweeti sildi, çünkü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o anda onun yazdıklarını yalanlayan bir açıklama yapıyordu" dedi.

Tükek attığı tweette; "Yoğun bakım doluluk oranı artıyor. Entübe hasta sayısı artıyor. Yoğun bakım yatak sayısında böyle giderse önümüzdeki günlerde ciddi bir ihtiyaç olacak. Kalabalık yerlerden uzak durun. İşe gitmek zorunda olmayan vatandaşlarımız gerekmedikçe evden çıkmasın. Durum ciddi." dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye İstanbul Üniversitesi Üniversite