İzmir gezilecek yerler! En güzel yerler

İzmir, son dönemde oldukça fazla ziyaretçi akınına uğruyor.

İzmir gezilecek yerler! En güzel yerler

Belki de Türkiye’nin en çok turist çeken yeri olan İzmir, son dönemde oldukça fazla ziyaretçi akınına uğruyor. Bizde sizlere bu yazımızda İzmir’de gezilecek yerler olarak bir sıralama yapıyor ve bu yerler hakkında bilgiler veriyoruz. İzmir, neşesi, sıcaklığı ve gezilecek pek çok yeri bulunan muazzam bir şehirdir. İşte İzmir’de gezilecek yerler:

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İzmir’in en kalabalık ve alışveriş için en iyi bölgesidir. Şu anda ticari olarak fazla bir canlılık olmasa da hala canlılığı devam ediyor. Kemeraltı Çarşısı’nda aklınıza gelebilecek pek çok ürünü burada bulabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede karşınıza Kızlarağası Hanı’nı bulabilirseniz oradan bir fincan kahve içmeyi unutmayınız. İzmir’in Konak ilçesinde yer alan Tarihi Kemeraltı Çarşısı merkezi bir bölgede olduğundan bölgeye otobüs, minibüs, metro, vapur, tramvay gibi bütün ulaşım araçları ile ulaşmanız mümkündür. Son derece büyük ve kalabalık bir bölgedir.

İzmir Saat Kulesi

İzmir’e gelip buraya uğramamak olmaz, İzmir’de sembolleşmiş yerler arasındadır. 2. Abdülhamid’in tahta çıkmasının 25. Yılında Sadrazam Mehmet Said Paşa’nın isteği ile yapılmıştır. Alman Konsolosluk binasını yapan mimar ile aynı mimardır. Kulenin saati de dönemin imparatoru tarafından hediye edilmiştir. 1901 yılından günümüze kadar saat hiç durmayıp hala çalışmaktadır. Oldukça tarihi bir mekandır. Konak bölgesine gelen tüm otobüs hatları ve tramvay ile bölgeye ulaşmanız mümkündür.

Alsancak Sevgi Yolu

İzmir’deki en farklı bölgelerden birisidir. Alsancak Sevgi Yolu, sanki Türkiye’den ayrılıp farklı bir bölgeye gelmişsiniz hissi vardır. Yol boyunca devasa büyüklükteki palmiyeler insanı etkiliyor. Ayrıca yolun zemininde rengarenk ışıklar kullanılmış ve son derece güzel bir manzara oluşturulmuştur.

Bölgede çok sayıda takıcı ve kitapçı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra pek çok hediyelik eşyada bulabilirsiniz. İzmir’in pek çok yerinden buraya ulaşmak oldukça kolaydır.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İstanbul’da bulunan İstiklal Caddesi’nin ikiz kardeşi gibi düşünebiliriz. Ancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin bir karakteri ve bir sıcaklığı bulunmaktadır. İstiklal Caddesi gibi gri tonlama ve diğer olaylar bulunmamaktadır. Bölgede arkadaşlarınız ile görüşebileceğiz pek çok cadde bulunmaktadır. Ayrıca İzmir gezilecek yerler listesinde en ilgi çeken yerlerden biridir.

Kordon Boyu

Sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar kalabalık olan bir konumdur. Özellikle yaz aylarında akşam gün batımı ile birlikte kalabalık artmakta ve gece geç saatlere kadar bu kalabalık devam etmektedir. Denizin en güzel izlendiği bölge olarak bilinmektedir.

Tarihi Asansör

Belki de dünyada tek olan bu asansör iki sokak arasında ki kot farkını aşmanızı yarıyor. Üstelik ücretsizdir. Bu asansör Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Mahallesini birbirine bağlamaktadır. Asansör kullanmadan bu yüksekliği aşmak isterseniz eğer 155 basamaklı bir merdiven çıkmak durumunda kalırsınız. Asansörü kullanmak için hiçbir ücret ödemenize gerek yok, tamamen ücretsiz bir yapıdır. Son derece güzel bir manzara yukarıda sizi karşılamaktadır.

Detaylı İzmir gezi rehberine İzmir’de gezilecek yerler yazısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler
İzmir