AKP'li Ali İhsan Yavuz: Olamaz, mümkün değil derken oluverdi

AKP Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Olamaz bu mümkün değil derken oluverdi" dedi.

AKP'li Ali İhsan Yavuz: Olamaz, mümkün değil derken oluverdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin Geyve ilçesi 6. Gençlik Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştirerek, "Her an iktidarı devralmaya hazır olması gereken, en sevinmesi gerektiği noktada sevinmeyen, en üzülmesi gerektiği noktada üzülmeyen, en taraf olması gerektiği yerde taraf olmayan, en karşı çıkması gerekene karşı çıkmayan bir ikinci parti var. Bu tuhaf değil mi? Bu bizim durduğumuz yerin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, "Şimdi Türkiye'de olamaz denen birçok şey oldu, yapılamaz denen birçok şey yapıldı, Ayasofya bunlardan biri. Olamazdı, Hafsalamız almazdı ki, böyle bir şey olabilir mi, Ayasofya açılabilir mi, Ayasofya'yı açmaya kalkmak demek idamı göze almak demekti. İhtilalin ayak seslerini hemen duymaya başlamak demekti. Olamaz bu mümkün değil derken oluverdi. Büyük bir emek var ardında." ifadelerini kullandı.

Karadeniz açıklarında bulunan doğal gaz rezervine ilişkin de değerlendirme yapan Yavuz, şöyle devam etti:

"Arıyorlardı birtakım şirketler bizim adımıza ama çıkmıyordu, gerçekten çıkmıyor muydu yoksa çıkmıyor mu deniyordu, başka tezgahlar mı vardı bize karanlık. Ama şimdi kendi sondaj gemimiz olunca gaza ulaştık Allah'a hamd olsun. Ama o sondaj gemisine sahip olmak kolay bir şey mi? Hür iradenizle, kendi mühendislerinizle, fikriyatınız ve iradenizle o gazı aramaya başlamak kolay bir şey mi?"

Etiketler
Ali İhsan Yavuz Milletvekili