İYİ Partili Erdem'den Bakan Koca'ya çağrı: Bu adamı görevden almaya çağırıyorum

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, GATA Başhekim yardımcısı Ali Edizer'in Medeni Kanun'u hedef aldığı skandal sözlerinin ardından

İYİ Partili Erdem'den Bakan Koca'ya çağrı: Bu adamı görevden almaya çağırıyorum

Türkiye’nin en köklü sağlık kurumlarından eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Dr. Ali Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanunu ve tek eşliliği hedef alan paylaşım yaptı.

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, Twitter hesabı üzerinden skandal sözlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi.

Erdem şunları söyledi:

"Eğer bu adam GATA'nın başhekim yardımcısı ise yazıklar olsun. Sağlık Bakanını, çok eşliliği savunup tavsiye eden açıkça Türk Medeni Kanunu’na riayet etmemeye çağıran ve kanunla mücadele ettiklerini söyleyen bu adamı görevden almaya çağırıyorum."

İYİ Partili Erdem'den Bakan Koca'ya çağrı: Bu adamı görevden almaya çağırıyorum - Resim : 1

NE OLDU?

Sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'in her fırsatta medeni kanunu eleştirdiği ortaya çıktı. Son olarak bir videoda medeni kanuna karşı savaş verdiğini belirten Edizer, erkeklere ikinci eş alması yönünde çağrı yaptı. Bu açıklamalar infial yaratırken, konu sosyal medyada gündem oldu ve eleştirilerin hedefinde yer aldı.

Esra Erol'un programı ile ilgili de paylaşımda bulunan Edizer, "Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanununun kabul edilmesidir. Sorsan "kadına özgürlük ve uygarlık" kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlaksızlığı" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Ali Edizer Bahadır Erdem Ağrı İYİ Parti