Ahmet Hakan'dan 'Din istismarcılarına karşı mücadele rehberi'

"Protokollere sokulmaya çalışan her sarıklıya, hemen “Buyur hocam” yapılmamalı ve mesafe koymaktan çekinilmemeli."

Ahmet Hakan'dan 'Din istismarcılarına karşı mücadele rehberi'

Uşşaki tarikatında yaşanan cinsel istismar skandalı ile bir kez daha gündeme gelen tarikat ve cemaat tehlikesi, yine gerçek tarikat-sahte tarikat, gerçek şeyh-sahte şeyh çerçevesine çekilmeye çalışılıyor.

Hürriyet Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da bugünkü yazısında devlet içinde “din istismarı yapan sapıklarla mücadele birimi” oluşturulması çağrısında bulundu.

Daha önceki dönemlerde bu tür dini görünümlü grup ve yapılarla mücadele için oluşturulan birimler, AKP döneminde anti-demokratik bulunarak ve 'tarikatlar bu ülkenin gerçeği' denilerek tasfiye edilmişti. Ancak, artık devvlet protokolüne kadar giren bu yapılar için Ahmet Hakan'ın mücadele rehberi şöyle:

Kafasına sarık sarıp “Ben şeyhim” diye ortaya çıkan tiplere, her şeyden ve herkesten önce devletimiz, “Hop” demeli.

- Etrafına topladığı müritlerle kendine özgü bir ekosistem oluşturanlar, devletin ilgili kurumları tarafından acilen denetim altına alınmalı.

- Dini hassasiyeti olanlar, bu tür adamların melunluk yapmaları halinde ilk önce ve en büyük tepkiyi göstermeli.

- Alçaklık yaparken yakalanan bu tür adamların müritleri, devlet tarafından derhal bir rehabilitasyon programına tabi tutulmalı.

- Diyanet İşleri Başkanlığı, işi kişisel şova dökmüş abuk sabuk açıklamalar yapan bu tür adamlarla mücadele etmeli.

- Devlet içinde “din istismarı yapan sapıklarla mücadele birimi” oluşturmalı ve bu birim, bu tür yapıların üzerine kararlılıkla gitmeli.

- Sürekli kadınlardan, cinsellikten, kız çocuklarından, evlenme yaşından söz eden ve başka hiçbir meseleyle ilgilenmeyen güya hocalar titizlikle araştırılmalı.

- Protokollere sokulmaya çalışan her sarıklıya, hemen “Buyur hocam” yapılmamalı ve mesafe koymaktan çekinilmemeli.

Etiketler
Ahmet Hakan Okul