Doktor Hacer'in yardım çığlığı! Cebrail Can Kalaycı'nın tacizlerinden 7 yıldır kurtulamadı

Üniversite hazırlık döneminde dershane arkadaşı olan Cebrail Can Kalaycı tarafından 7 yıldır takip ve taciz edilen Hacer D.'nin yaşadıklarını arkadaşı sosyal medyada duyurdu.

Doktor Hacer'in yardım çığlığı! Cebrail Can Kalaycı'nın tacizlerinden 7 yıldır kurtulamadı

Üniversite hazırlık döneminde dershane arkadaşı olan Cebrail Can Kalaycı tarafından 7 yıldır takip ve taciz edilen Hacer D.'nin yaşadıklarını arkadaşı sosyal medyada duyurdu.

26 yaşındaki Dr. Hacer D., üniversite sınavına hazırlık için gittiği dershanede tanıştığı Cebrail Can Kalaycı tarafından 7 yıldır sözlü taciz, şantaj ve tehdide uğradığını Hacer D.'nin arkadaşları Twitter'dan yazdı. Sosyal medyada yayılan olayın ardından Cebrail Can Kalaycı'nın tutuklanması istendi.

Hacer D., Cebrail Can Kalaycı'ya 3 kez dava açtı, telefon numaralarını değiştirdi ancak bir sonuç elde edemedi. Cebrail Can Kalaycı isimli erkek 1 yılda bin 600 farklı hat kullanarak Hacer D.'ye uyguladığı taciz, şantaj ve tehdide devam etti.

Hacer D.'nin arkadaşının Twitter'dan yazdığına göre olaylar şöyle ilerledi:

Hacer, 2013 yılında Malatya'da dershanede sınava hazırlanırken Cebrail Can Kalaycı ile tanıştı. Cebrail'in arkadaşlık istediğini reddeden genç kadın doktor olup Erzurum'a taşındıktan sonra da Cebrail Can Kalaycı'nın tacizlerinden kurtulamadı.

Cebrail Can isimli erkek üniversiteye defalarca kez gelip Hacer D.'nin okuluna kadar gelerek tacizlerine devam etti.

Hacer D. bunların üzerine Cebrail Can Kalaycı hakkında defalarca şikayetçi oldu, 7 defa uzaklaştırma kararı aldı.

Hacer D. ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Whatsapp'a girdiği zaman mesaj atıp birileriyle konuştuğum için çevrimiçi olduğumu yazıyordu. Whatsapp'ta çevrimiçi olmadığım zamanlarda da 'evine birilerini aldın, evine geleceğim' diyordu. Pandemi sürecinde sırf bu sebeplerden dolayı evimi değiştirmek zorunda kaldım. Yeni evimi bulması an meselesi. Bir doktorum ama bu tehdit ve şantajlarıyla benim işimi de engelledi"

Montajlı tehdit

Cebrail Can Kalaycı, Hacer D.'nin görüşme isteklerini reddetmesi üzerine Hacer'in kafasını internetten bulduğu Hacer ile hiçbir benzerliği bulunmayan çıplak kadın fotopraflarına montajlayarak "Senin kafa kısmını yapıştırdığım başka fotoğraflar da var bunların hepsini sosyal medyada yayınlayayım da sen gör" diyerek tehditlerine devam etti.

Hacer D.'nin mezuniyetine de gizlice katılan Cebrail Can Kalaycı, Hacer D.'nin fotoğraflarını çekip ona "çok güzelsin nolur bana bir şey de" ifadesi ile yolladığı görülüyor.

Mezuniyetin ardından Kilis'e atanan Hacer D.'nin çalıştığı hastanedeki diğer doktorlara "Nişanlıydık şu an aramız kötü, barışmak için bana yardım edin" diyerek Hacer' den haber almaya çalışan Cebrail Can Kalaycı, her gün 5-6 farklı numaradan Hacer evlenirse evlendiği kişiyi de bebeğini de öldüreceğini kimseyi yaşatmayacağını ifade eden mesajlar attığı kaydediliyor.

Hala davanın devam ettiği olayda, sosyal medyaya yansımasının ardından birçok kullanıcı #CebrailCanKalaycıTutuklansın etiketi oluştururak, olayı ülke gündemine taşıdı.

Kilis Başsavcılığı'ndan açıklama

Adı geçen Cebrail Can Kalaycı hakkında müşteki Hacer D.'ye karşı tehdit, hakaret, cinsel taciz ve şantaj suçlarından yürütülen bir soruşturma dosyası var, bu dosyada şahıs hakkında imza atma şeklinde bir adli kontrol kararı verilmiş, bunun dışında aile mahkemesince 7.8.2020 tarihi itibariyle 6 ay uzaklaştırma kararı verilmiş, bu tedbirin ihlal edildiğine dair dosyaya yansıyan bir durum söz konusu olmamış, GSM kayıtlarına göre kişinin şu anda 60-70 adet aktif telefon hattı mevcut, sayı çok daha fazla ama bazılarını pasif hale getirmiş, şahıs psikolojik yönden değerlendirilmek üzere adli tıp şube müdürlüğüne gönderilmiş ve hakkında ağır depresyon nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azaldığı şeklinde rapor düzenlenmiş, başsavcılık emniyet ve müşteki vekili ile irtibata geçip uzaklaştırma kararının ihlali ile ilgili gelişmeleri takip edecek.

Bunun dışında kişinin gözlem altına alınması (akıl hastanesi) ile ilgili karar alınabileceği iletildi. Çünkü adli tıp raporu zaten bir sağlık kurumuna yönlendirilmesi gerektiği şeklinde görüş bildirmiş. Ayrıca GSM hatları ile ilgili inceleme yapılacak.


Etiketler
Taciz Üniversite