Hilti'den Galata Kulesi açıklaması: Oradaki biz olmayabiliriz

Jenerik marka olarak bilinen Hilti, Galata Kulesi'ndeki skandal restorasyon görüntüleri sonrası başlayan tartışmalara yönelik açıklamada bulundu. Şirket, kendilerinin olayla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Hilti'den Galata Kulesi açıklaması: Oradaki biz olmayabiliriz

Galata Kulesi restorasyonunda ortaya çıkan görüntüler kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Duvarın ‘Hilti’ ile delindiği görüntüler sonrası İBB de olayı mahkemeye taşıyacağını duyurmuştu. Vakıflar Genel Müdürlüğü ise restorasyon işlemi sırasında yanlış bir şey yapılmadığını ancak ‘Hilti’ kullanılması nedeniyle yüklenici firmanın uyarıldığını açıklamıştı.

İşletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen Galata Kulesi’ndeki restorasyonda ‘Hilti’ ile duvarların delinmesine gelen tepkiler sonrası Hilti Türkiye’den açıklama geldi.

Şirketten yapılan açıklamada, Hilti markasının “jenerik marka” olduğu vurgulanarak, “Kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlamalara neden olmaktadır” denildi.

Hilti Türkiye’den yapılan açıklama şöyle:

Global inşaat el aletleri pazarının lider şirketleri arasında yer alan Hilti olarak, son günlerde medyaya yansıyan Galata Kulesi restorasyon çalışmaları ile ilgili haberleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Hilti, dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundadır. Hilti markasının, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliğini kazanması nedeniyle Galata Kulesi restorasyon çalışmaları haberlerinde olduğu gibi olumsuz konulara sahip bazı haberlerde kırıcı-delici el aletlerinin adı, medyada “Hilti” olarak geçebilmektedir. Şirketimiz ve Hilti markamızla hiçbir ilgisi olmayan bu durum, kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlamalara neden olmaktadır.

Etiketler
Galata Kulesi