17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçti! Acılardan ders çıkartılmadı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneğ Başkanı Sabri Karaçam 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, hasarlı binalarda makyaj yapılarak insanların oturmaya devam ettiğini, yeşil alanların imara açıldığını vurguladı.

17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçti! Acılardan ders çıkartılmadı

Asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depreminin anısına, bisikletleriyle Ankara’dan yola çıkan AFAD Spor Kulübü’nün sporcuları 2 gün sonra Kocaeli’nin Gölcük ilçesine ulaştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Faruk Kırtay'ın haberine göre; 17 Ağustos depreminin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen, Yalova’da derslerin alınmadığını söyleyen Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, hasarlı binalarda makyaj yapılarak insanların oturmaya devam ettiğini, yeşil alanların da 21 yıldan bu yana sürekli olarak imara açıldığını söyledi.

Karaçam, “17 Ağustos depremi sonrasında depremden kaçan insanlar kaçacak yeşil alan bulamadığı için, artçı depremler sonrasında binaların enkazlarında kaldı. Yalova’da 17 Ağustos depreminde çadır kentlerin, prefabrik konutların bulunduğu alanlar ise imara açıldı. Olası bir deprem sonrasında halkın toplanacağı alanlar kâğıt üzerinde belirlenmiş ama altyapıları yok. Çoğu kimse de yerini bilmiyor. Yaşadığımız onca acıdan sonra dersler almadık” dedi.

Öte yandan, depremde yaşamını yitirenler farklı etkinliklerle anılacak. 16 Ağustos Pazar günü saat 12.00’de AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı Deprem Anıtı’nda gün boyu yurttaşların ziyaretine açılacak.

Saat 23.59’da ise Cumhuriyet Meydanı Kent Müzesi önünden Yalova Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat: 02.30’da Deprem Anıtı’nda Kuran-ı Kerim okunacak, saat: 03.02 saygı duruşu yapılacak.

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri de 16 Ağustos Pazar Günü, Gazi Paşa Caddesi Mini Amfi’de stand açarak, video göterimi yapacak. Mag-Der üyeleri Saat 22.00’de ellerinde meşalelerle Deprem Anıtı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirecek.

Etiketler
17 Ağustos anmaları Yalova Ağustos 17 Ağustos