'Darbe başarılı oldu' diye birbirini tebrik edenler, 16 Temmuz'da selfie çekip çeşitli makamlara geldiler'

15 Temmuz gazilerinden Murat Daşdemir, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbenin başarılı olmasını bekleyen bazı kişilerin darbe başarısız olunca meydanlardan selfie çektirerek çeşitli makamlara geldiklerini savundu.

15 Temmuz gazilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve yalnız bırakıldıklarını söyleyen 15 temmuz gazileri, geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmak istemişlerdi.

Daha sonra Saray'a giderek Erdoğan'a seslerini duyurmak isteyen gaziler ise polisin sert müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hak arayan gaziler 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında Beştepe'de düzenlenen törene davet edilmemişlerdi. Beştepe'deki 15 Temmuz Anıtı'nı ziyaret etmek isteyen bu gazilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin ardından anıta girmelerine izin verilmişti.

O gaziler arasında yer alan 15 Temmuz gazilerinden eski polis memuru Murat Daşdemir, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda 15 Temmuz gecesi ve sonrası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daşdemir, "15 Temmmuz gazileri var bir de 16 Temmuz kahramanları var. Bizim şu an yaşadığımız en büyük sorun 16 Temmuz kahramanları. Bu 16 Temmuz kahramanları, 15 Temmuz gecesinde inanın saklandılar. İl dışına çıkanlar oldu, kanepe arkasına saklananblar oldu, hatta o gece birbirleri arayıp 'darbe bşarılı oldu' diye tebrik edenler oldu. Rabbimin yardımıyla bu millet bu işgal girişimini bastırdıktan sonra bu 16 Temmuz kahramanları ellerine bayraklar alıp çeşitli yerrlerde selfie çekilerek çeşitli makamar geldiler. Bu 16 Temmuz kahramanları yıllarca bu darbe girişiminin planlarını bulşmuşlardı" dedi.

Gazi Murat Daşdemir, '16 Temmuz kahramanları' diyerek kimleri kastettiğini de anlattı.

Etiketler
15 Temmuz Şile Temmuz