Haluk Levent çağrı yapmıştı: Saros’ta tartışmalı bölgede orman yangını çıktı

Edirne'nin Saros Körfezi´ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere'de bir hafta arayla iki orman yangını çıktı. FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı yapılmak istenen alandaki yangına müdahale sürüyor.

Haluk Levent çağrı yapmıştı: Saros’ta tartışmalı bölgede orman yangını çıktı

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere köyünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. tarafından yapılması planlanan FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi ile gündeme gelen bölgede geçtiğimiz haftada aynı noktada yangın çıkması dikkat çekti.

Sözcü'de Uğur Akagündüz'ün haberine göre, Adilhan ile Sazlıdere arasındaki bölgede meydana gelen orman yangına havadan ve karadan helikopter, uçak, arazöz ve dozerle müdahale ediliyor.

HALUK LEVENT ÇAĞRI YAPMIŞTI

Türk rock müziği sanatçısı ve AHBAP Başkanı Haluk Levent, Saros FSRU Gemi İskelesi Projesi'ne karşı geçtiğimiz haftasonu çağrı yapmıştı.

Levent, açıklamasında ‘para babaları' olarak ifade ettiği doğayı yok etmek isteyenlerin yeniden Saros Körfezi'ne göz diktiğini söylemiş ve “Saros, Türkiye'nin ve dünyanın kendi kendini temizleyen en güzel denizidir. Burayı mahvetmeyelim” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler
Edirne Ağrı Haluk Levent