15 Temmuz gazilerinin 15 Temmuz anıtına girmelerine, Erdoğan gittikten sonra izin verildi!

Kendileri adına toplanan paraların ne olduğunu soran bir grup 15 Temmuz gazisi, bugün Beştepe’deki 15 Temmuz Anıtı’na yürümek istedi. Polislerin yürümelerine izin vermediği gaziler, Erdoğan'ın anıtı ziyaret etmesinin ardından alana alındı.

15 Temmuz gazilerinin 15 Temmuz anıtına girmelerine, Erdoğan gittikten sonra izin verildi!

Beştepe’deki 15 Temmuz Anıtı’na gitmek isteyen 15 Temmuz gazilerine polis müdahale etti. Polis gazilerin anıta gitmesini engelledi. Gaziler Türk Bayrağı açarak, oturma eylemi yaptı. Polis gazetecilerin de çekim yapmasına engel olmak isterken, gaziler basın mensuplarının çekim yapmasını engelleyen polislere tepki gösterdi.

Anma törenlerine davet edilmeyen gaziler, kendi programlarını düzenledi. Gaziler, sabah Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz şehitliğini ziyaret ettikten sonra, Beştepe’deki 15 Temmuz Şehitleri Anıtı'na geldiler.

Gaziler burada polis engeli ile karşılaştı. Gazilerin anıta gitmesini engellemeye çalışan güvenlik güçlerine çok sayıda gazi tepki gösterdi.

Türk bayrağı açarak anıta ilerlemek isteyen gazilere güvenlik güçleri izin vermeyince zaman zaman gerginlik yaşandı.

Gaziler daha sonra Türk bayrağı açarak oturma eylemi yaptılar. Gaziler anıta giderek saygı duruşunda bulunmak için güvenlik güçleri ile görüştü. Güvenlik güçleri, 15 Temmuz Anıtı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen törenin ardından gazilerin anıta gidebileceğini bildirdi.

ERDOĞAN GİTTİ, GAZİLER ALINDI

Erdoğan'ın 15 Temmuz Anıtı'nda dua ederek ayrılmasının ardından 15 Temmuz gazilerinin anıta girmelerine izin verildi.

15 Temmuz gazilerinden Nejmettin Utuş yaşananlara, "koltuğunu ailesini canını kurtardığımız Recep Tayyip Erdoğan 15 temmuzda gazilerini anıta almıyor. 15temmuz gazileri vatan haini oldu. saray vatan sever oldu yazıklar olsun. kurtardığımız külliye ye hala giremiyoruz" mesajları ile tepki gösterdi.

15 Temmuz gazilerinin 15 Temmuz anıtına girmelerine, Erdoğan gittikten sonra izin verildi! - Resim : 1

Etiketler
15 Temmuz anmaları 15 Temmuz Para Polis