15 Temmuz’da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok: Bu para bizim hakkımızdı

Eşi ve oğlunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybeden Nihal Olçok, şehit ve gazi olanlar için başlatılan kampanyanın sahiplerine ulaşmaması hakkında konuştu.

15 Temmuz’da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok: Bu para bizim hakkımızdı

15 Temmuz’un üzerinden geçen 4 yıla rağmen, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit ve gazi olanlar için başlatılan kampanyada toplanan 309 milyon TL’lik bağış hâlâ sahiplerine ulaşmadı.

Eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u 15 Temmuz’da kaybeden Nihal Olçok, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrasya tünelinin açılışında tünelin bir yıllık gelirini şehit ailelerine bağışladığını hatırlatarak ailelerin bu sözü de unutmadığını söyledi.

‘HER KURUŞA İHTİYAÇ VAR’

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre; Nihal Olçok, “Şehit aileleri ve gazilerin oradaki her kuruşa ihtiyacı var. İnsanlar parçalanarak öldüler. Ruhsal travmaları çok büyük. Bu para bizim hakkımızdı. Belki benim ihtiyacım yok ama belki Abdullah için okul yaptıracağım, belki burs vereceğim, belki vakıf kuracağım” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası şehit ve gazi yakınları için başlatılan bağış kampanyası kapsamında 309 milyon TL bağış toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şehitler için toplanan paranın Hazine kurumlar hesabına aktarıldığını ve söz konusu paraların nasıl değerlendirileceğine kurulan vakfın karar vereceğini söylemişti. Vakıf kuruldu, aradan 4 yıl geçti fakat paralar bir türlü dağıtılmadı. Şehit yakınları ve gaziler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde bir araya gelerek nöbet tuttu ama seslerini bir türlü duyan olmadı.

Etiketler
15 Temmuz Para Şehit Temmuz