'Çoklu baro'nun sonucu: Sivas katliamı sanıklarının avukatı da baro kuruyor

Gaziemir Müftülüğü’nde imam hatip olarak görev yaptıktan sonra hukuk fakültesini bitirerek avukat olan, Madımak katliamı sanıklarının avukatı, AKP 24. dönem İzmir milletvekili Ali Aşlık, AKP’li isimlerle İzmir’de baro kurmak için hazırlıklara başladı.

'Çoklu baro'nun sonucu: Sivas katliamı sanıklarının avukatı da baro kuruyor

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve 80 il barosunun itirazına karşın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın oylarıyla yasalaşan “çoklu baro sistemi”yle birlikte yeni baro kurma çalışmaları başladı.

Yeni düzenlemeye göre 9 bin 612 avukatın bulunduğu İzmir’de en az 4 baro kurulabiliyor. Düzenleme sonrası AKP’li isimler, İzmir’de yeni baro kurmak için hazırlık yapıyor.

2002’de AKP’den siyasete atılan Ali Aşlık, 1993 yılında Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nde 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak katledilmesinin davasında sanıkların avukatlığını yaptı.

Yürüttükleri çalışmaya ilişkin Cumhuriyet muhabirinin ulaştığı AKP’li Aşlık, yeni düzenlemeyle birlikte baro kurmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Aşlık, aktif siyasette olmadığını savunarak “Herhangi bir parti çatısı altında çalışmıyoruz. İzmir Barosu’na kayıtlı 30 yıllık avukatım. İzmir Barosu’nun bugüne kadar herhangi bir faydasını görmedim. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma içerisindeyiz. Faydalı olacağımızı düşünürsek yeni bir baro kuracağız. Yeterli üye sayısını bulma konusunda bir şüphemiz yok” dedi.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Sivas Katliamı Madımak Katliamı Sivas