Feyzioğlu baroları suçladı: Dün çağrıldığınız komisyona gelmediniz

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan çoklu baro dayatmasına direnen baro başkanlarına çağrı geldi. Feyzioğlu, çoklu baro görüşmelerine alınmayan baro başkanları ile ilgili yaptığı ilginç açıklamada "Komisyona çağrıldınız gelmediniz." dedi.

Feyzioğlu baroları suçladı: Dün çağrıldığınız komisyona gelmediniz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan Adelet Komisyon'nunda başlayan çoklu baro teklifi görüşmelerine katılmak isteyen ve Meclis'e alınmayan baro başkanları ile ilgili açıklama yaptı.

TBB Başkanı Feyzioğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Tüm barolar ve TBB olarak ilkesel bir duruş göstererek buna karşıyız. Bu diyaloğun içine biz TBB olarak, Anadolu baroları olarak girdik. İstanbul, Ankara, İzmir barosu başkanına sesleniyorum; dün komisyona davet edildiniz, dün gitmediniz, bugün yine aracılık edelim lütfen gidin ve konuşun. Biz TBB olarak, komisyondayız çalışıyoruz. Sayın başkanlarımızın Meclis'e gelmeleri üzerine ben Komisyon ile temasa geçtim. Sayın Bülent Turan aracılığı ile Komisyon ile aramızda bir uzlaşma sağlandı. 3 başkanımızın gelip genel kısımda 10'ar dakika konuşma yapması istendi. 'Bu 3 baroyu da siz belirleyin' dedik. Benim kanaatimde İstanbul Barosu'nun, Ankara Barosu'nun, İzmir Barosu'nun başkanının konuşması lazım. Ancak kapıda bekleyen 20-25 baronun başkanı var, 'ya hepimiz gireriz ya da girmeyiz' dediler. Böyle bir diyalog, böyle bir dert anlatma imkanının reddedilmesini doğru bulmuyorum.

Kendi dosyamızda, kendi işimizde kabul etmediğinizi mesleğimizi bu kadar ilgilendiren konuda nasıl kabul edebiliriz. İstanbul Barosu Başkanı, 'Ankara'da hiçbir yetkili ile görüşmeyeceğiz' diye karar verdi. 3 hafta önce daha ortada somutlaşmış teklif yokken, henüz daha birçok alternatif masada tartışılırken burada olmanız gerekmez mi? Meclis'e geçildi. Çoklu baronun doğrudan doğruya muhatabı olan 3 baro başkanımız nerede, neden Meclis'te dertlerini anlatmıyorlar. Diyalog kurmadan, iletişim kurmadan dava kazanabiliyor muyuz ki kendi davamızı, mesleki davamızı kazanabilelim. Gösteri yapmak, yürüyüş yapmak temel haktır; ama bu temel hakkın hedefi, amacı nedir, kanun yapma gücünü Anayasal olarak elinde tutan Meclis'i ikna etmek. Önce Meclis'e gidersin, anlatırsın, seni Meclis dinlemek istemez o zaman dersin ki 'halka da anlatayım'. Bunları yapmadan neden sadece 'ben karşıyım diyorsunuz'. Hafta başında dedik ki 'Cumhurbaşkanına gitmek için son şans'. Niçin? Çoklu baroya karşı olduğumuzu anlatmak için. Ankara, İstanbul, İzmir cevap vermedi. Şimdi de diyorlar ki 'görüşmüyorlar'. Yok böyle bir şey. Diyaloğu siz bu taraftan kapatınca o taraf da kapatıyor. Halen geç değil, 'bugün konuşacağız' desinler, ben bütün gücümle gayret etmeye söz veriyorum. Ne olur inat etmeyin, girin komisyona derdinizi anlatın, bize destek olun. Şu avukatlık kanununda gelin kendi dosyanızda nasıl bir yöntem uyguluyorsanız o yöntemi uygulayın, ikna etmeye çalışın."

BARO BAŞKANLARI İÇERİYE ALINMAMIŞTI

AKP’nin baroların yapısını değiştirmeyi amaçlayan kanun teklifi Adalet Komisyonu'na sunulurken baro başkanlarının görüşlerini bildirmek için toplantıya katılma talebi kabul edilmemişiti.

BARO BAŞKANLARININ BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

TBMM Adalet Komisyonunda barolara ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine katılmak isteyen bazı baro başkanlarının, Meclisin Çankaya kapısındaki bekleyişleri sürüyor.

Meclisin Çankaya Kapısı girişine dün akşam saatlerinde gelen baro başkanları beklemeye devam ederken yeni gelen baro başkanlarının yaya olarak geçişlerine izin verilmedi.

Bunun üzerine bazı CHP'li milletvekilleri ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İçeri alınmayan baro başkanları, CHP'li vekillerin araçlarına binerek polis kontrol noktasını geçti.

Baro başkanlarının bekleyişlerini sürdüreceği öğrenildi.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Metin Feyzioğlu Ağrı