CHP'li Özgür Özel: Baro başkanlarının Meclis'e sokulmaması tarihe bir kara leke olarak düşmektedir

CHP'li Özgür Özel, "Avcıların kanununda avcıları dinleyenler avukatların kanunda avukatları dinlemiyorlar." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP'li milletvekilleri, "baroları parçalama" teklifinin komisyon görüşmelerini izlemek için TBMM'ye gelen ancak içeri alınmayan baro başkanları ve avukatları TBMM Çankaya kapı girişinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "Görüşmelerde şu anda anayasaya aykırılık önergemiz görüşülüyor. Ardından 131 milletvekilimizin görüşmeleri olacak. Ayrıca diğer partilerin milletvekilleri. Baro başkanları meclisin duvarında bekleyecek içeride siz onların kanunu değiştireceksiniz." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP bu durumu nasıl savunuyor: Efendim pandemi var, mecliste ziyaretçi yasağı var. O yüzden alamayız. Arkadaşlar, bütün Türkiye'ye duyururuz ki dün burada Tarım Komisyonu'nda avlanma alanlarını ilgilendiren bir madde görüşülürken Türkiye'deki avcıların temsilcileri geldi görüş bildirdi.

Avcıların temsilcisine açık olan kapı baro başkanlarına kapalı oluyorsa burada kimse birbirini kandırmasın. Burada savunma hakkına, savunma hakkının örgütüne, savunma mesleğinin temsilcilerine husumet vardır. Avcıların kanununda avcıları dinleyenler avukatların kanunda avukatları dinlemiyorlar.

Baro başkanlarının tamamının Meclis'e sokulmaması tarihe bir kara leke olarak düşmektedir. Bu görüntüden ben utanıyorum, sebep olanlar utanmıyorlarsa söyleyecek söz yok.

Etiketler
Çoklu baro sistemi Özgür Özel Avcılar Okul