Müyesser Yıldız'ın tutuklanmasında yeni soru: Suç duyurusunda bulunan isim kim?

Müyesser Yıldız hakkında yazılarından dolayı suç duyurusunda bulunanın da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmadığı anlaşıldı. Peki suç duyurusunda bulunan isim kim?

Müyesser Yıldız'ın tutuklanmasında yeni soru: Suç duyurusunda bulunan isim kim?

Odatv Ankara Temsilcisi Müyesser Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından “Zincirleme Olarak Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Yıldız'ın evinde yapılan aramada kendisine ait bilgisayarın yanısıra eşi ve çocuğuna ait bilgisayarlara da el kondu.

NOKTA HATIRLATMASI

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bugünkü yazısında Oramiral Özden Örnek'e ait günlükleri 'darbe günlükleri' adı altında yayımlayan Nokta Dergisi'ne yönelik baskında bilgisayarların sadece imajının alındığını ve gazetecilerin soruşturma dışı bırakılarak belgeleri sızdıranlar üzerinde durulduğunu hatırlattı.

SUÇ DUYURUSUNDA KİM BULUNDU?

Öztürk'ün verdiği bir detay ise, Müyesser Yıldız'ın tutuklandığı soruşturma hakkında kimin suç duyurusunda bulunduğu ile ilgili.

Öztürk yazısında, "Bir gerçek daha ortaya çıktı. Müyesser Yıldız hakkında yazılarından dolayı suç duyurusunda bulunanın da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmadığı anlaşıldı." diye yazdı.

Yıldız'ın avukatı Erhan Tokatlı, operasyonun ardından Yeniçağ'a verdiği demeçte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bir süre önce Twitter'da Müyesser Yıldız'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ve 1 liralık tazminat davası açtıklarını belirterek, yapılan gözaltının "Bunun karşılığı olabilir diye düşünüyorum." şeklinde konuşmuştu.

Gazeteci Ali Tarakçı da Müyesser Yıldız'ın gözaltı talimatının bizzat Süleyman Soylu tarafından verildiğini düşündüğünü söylemişti:

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Hulusi Akar