Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den sosyal mesafe için 'mesai saati' önerisi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ""Özellikle mesai öncesi ve iş çıkışı toplu taşımadaki yükü azaltmak için kurumlar, işletmeler mesai saatlerini farklılaştırabilirler." ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den sosyal mesafe için 'mesai saati' önerisi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Koronavirüs salgının ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla toplu taşıma araçlarında özellikle mesai öncesi ve sonrası oluşan kalabalığı önlemek amacıyla işverenlerin mesai saatlerini değiştirebileceğini söyledi.

Özellikle 1 Haziran'dan itibaren büyük ölçüde iş yerlerinin hizmet vermeye başlamasıyla ve toplu taşımalardaki yüzde 50 yolcu sınırının kaldırılmasının ardından oluşacak yoğunluğu azaltmak için tavsiyelerde bulunan Özlü, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Özellikle mesai öncesi ve iş çıkışı toplu taşımadaki yükü azaltmak için kurumlar, işletmeler mesai saatlerini farklılaştırabilirler. Yaz mevsiminde günler uzun ve buna uygun. Sabah 07.30-09.30 bandında mesaiye kademeli başlama ve buna uygun iş çıkışı planlanabilirse, taşımadaki yığılma azaltılıp, sosyal mesafenin korunması kolaylaştırabilir."

Prof. Özlü, daha önce toplu yaptığı açıklamalarda da toplu taşıma riskine dikkat çekmiş, Koronavirüs'ün bulaşması için çok uygun bir alan olduğunu söyleyerek tavsiyelerde bulunmuştu.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den sosyal mesafe için 'mesai saati' önerisi - Resim : 1

Prof. Dr. Tevfik Özlü

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Bilim Kurulu Mesai Mesai saatleri