Gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven hakkında karar

Yandaş medyanın hedef gösterdiği Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven hakkında karar

Gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

"Suç işlemeye tahrik, suçluyu övme" gerekçesiyle gözaltına alınan Kulaçoğlu ve Gülseven'in avukatı Doğan yaptığı paylaşımda "Müvekkillerimiz Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Doğan yeni bir paylaşım yaparak, iki ismin savunmalarının ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

Gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven hakkında karar - Resim : 1

YANDAŞLAR HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Kulaçoğlu, Sabah ve A Haber gibi medya kuruluşları tarafından "DHKPC yanlısı" ifadeleriyle hedef gösteriliyordu.

Sabah gazetesi Kulaçoğlu'nun İsimsizler Hareketi adlı Telegram sayfasını yönettiğini belirterek, "İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye'de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu. Terör örgütü DHKP-C'yi sosyal medyada destekleyen ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen Taylan Kulaçoğlu ismindeki kişi 'İsimsizler Hareketi' adı altında Twitter'da bir hesabı yönetiyordu" şeklinde ifadelerle hedef gösteren haberler yapmıştı.

Etiketler
Gözaltı