Güçlü işletmelerin kurumsal SEO stratejisi

SEO (Search Engine Optimization) Arama motoru optimizasyonu olarak bilinir.

Güçlü işletmelerin kurumsal SEO stratejisi

SEO (Search Engine Optimization) Arama motoru optimizasyonu olarak bilinir. Mevcut sitenizde yapılacak düzenlemeler sayesinde, arama motorlarında daha iyi sıralamalar elde etmeniz mümkün. Kurumsal SEO, Standart SEO ile kıyaslandığında büyük farklılıklar göstermektedir. Peki, nedir bu farklılıklar? İsterseniz gelin şimdi, sözü çok uzatmadan konu detaylarına geçelim.

Güçlü işletmelerin kurumsal SEO stratejisi - Resim : 1

Önce Kurumsal. Kurumsallık, uzun vadede kazanılan ve kolay kolay vazgeçmeyeceğiniz bir oluşumdur. Şirketinizin kurumsallık statüsüne ulaşması, satışlarınıza pozitif etki sağlarken, müşterilerinizin gözünde marka bilinirliği sağlamanızı kolaylaştırır. Müşteriler, kurumsal markaları doğru tanımlar ve satın alacağı ürün hizmetlere daha kolay karar verir. İşte, bu yüzden kurumsallık önemli.

Kurumsal SEO, markanız için en doğru stratejiyi planlamayı gerektirir. Şirketinizin kimliğiyle uyumlu şekilde yürütülen bu çalışma, mümkün olan en kısa sürede başarı elde etmenizi amaçlar. Tabi, kurumsal imajınıza hiçbir şekilde zarar vermeden. Bu ancak doğru kanal ve mecraları etkin şekilde kullanarak kazanılır. Bu kapsamda hizmet alacağınız ajans veya uzmanlar dijital pazarlama sektöründe deneyim sahibi olmalıdır.

Kurumsal SEO Hangi Hizmetleri İçerir?

Ülkemizde kurumsal seo hizmeti, normal ve standart seo gibi sunulur. Bu tamamıyla yanlıştır. Kurumsal seo diğer pazarlama araçlarına göre çok farklıdır. Detaylar ise şöyledir;

1. Sayfa İçi Düzenlemeler

Sayfa içerisinde yapılacak düzenlemeler kullanıcı etkileşimini arttırmaya yönelik olup, tüm performans iyileştirmelerini kapsar. Web siteniz normalden çok hızlı sürede açılır ve ziyaretçiler tarafından kullanımı kolaylaşır.

2. Geri Bağlantı Profili

Geri bağlantı profili, kurumsal seo için önemli ölçüde dikkat gerektirir. Siteniz için planlı ya da plansız bağlantılar, sitenizin etki görmesine sebep olur. Burada görülen etki çoğu zaman negatif yöndedir. Gelen bağlantıları doğru analiz etmek ve etkileri ölçümlemek, kurumsal seo açısından büyük önem taşır.

3. Rakip-Rekabet Analizi

Sektörünüzde bulunan ve sizinle aynı işi yapan rakipleriniz kim desek? Rekabet analizinden çıkacak sonuçlar daha önce hiç duymadığınız rakipler yaratabilir. Bazen, şirketlerin çalışması ve dijital varlığı doğru orantıda yürümeyebilir. Etkili bir strateji oluşturmak, rakip-rekabet açısından çok önemlidir. Kurumsal seo, rakiplerinizle ilgili birçok bilgi edinmenize imkân tanır.

4. İçerik Pazarlaması

İçeriklerinizin pazarlaması, satış-pazarlama alanında uzman dil gerektirir. Sizin tarafınızda anlam kazanmış bir iş ya da ürünü, hedef kitleniz farklı arıyor olabilir. Tam da bu noktada, içerik pazarlaması önem kazanıyor. İçeriklerinizin güçlü şekilde pazarlanması ve satış/siparişle sonuçlanması buna ihtiyaç yaratır. Standart seo hizmetinde içerik pazarlaması, marka stratejinizle örtüşmeyerek ters sonuçlar yaratabilir. İçerikleriniz için kurumsal seo hizmeti almalısınız.

5. Raporlama

Kurumsal şirketlerde raporlama standart seo’nun kapsadığı nitelikte değildir. Daha kapsamlı ve sık ölçümleme gerektiren bu rapor, içerisinde daha fazla bilgi içerir. Geçmiş strateji sonuçlarını öğrenebildiğiniz gibi gelecek planına da hâkim olmanızı sağlar. Kurumsal SEO raporlama, kalıcı başarı için olmazsa olmazdır.

Kurumsal SEO Fiyatları

Kurumsal seo hizmeti almak, şirketiniz için ekonomik bütçe sunar. Genellikle yüksek olduğu düşünülen bu hizmet, operasyonel alanda kapanan boşlukla oldukça ucuzdur. Kurumsal seo için bütçe, teklif usulü belirlenir. Şirketinize özel teklif almak ve seo analiz talebi oluşturmak için cgw.com.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: cgw.com.tr

CGW® İstanbul Merkezli Dijital Pazarlama Ajansıdır.