DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı

1 Mayıs kutlaması için Taksim Meydanı'na yürümek isteyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve 15 sendika temsilcisi gözaltına alındı.

DİSK Genel Merkezi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen grup gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle DİSK yöneticileri Beşiktaş'taki genel merkez binası önünde toplandı. Grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis, sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı.

DİSK yöneticileri 1 Mayıs çelengini Taksim Anıtı'na bırakmak için yürümek istedi.

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi.

Gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Çerkezoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gözaltındayız!
Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!" dedi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı - Resim : 1

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı - Resim : 2

DİSK'TEN TEPKİ

DİSK'ten yapılan açıklamada yasak kararına tepk igösterildi. Açıklamada "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor. Bu kamu kamu düzenini bozmuyor. Ama işçiler adına 25 temsilcinin 1 Mayıs'ta çelenk bırakması bozuyormuş! Bugün 21:00'de balkonlardan hesap soruyoruz!" denildi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu gözaltına alındı - Resim : 3

BEŞİKTAŞ'TAKİ DİSK GENEL MERKEZİ'NİN SOKAĞI KAPATILDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yasağa rağmen yürümek isteyen bir grup Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi'nde toplandı. Polis ekipleri, genel merkez binasına çıkan sokakları kapattı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs günlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Fakat yasağa rağmen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu'ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş'taki DİSK Genel Merkezi'nin binasında toplandı.

Buradan Taksim'e yürüyeceklerini bildiren grubu engellemek için polis ekipleri DİSK Genel Merkezi binasına çıkan sokakları kapattı.

Etiketler
1 Mayıs 2020 DİSK Gözaltı Sendika