Arif Sağ ve ekibi yeniden MESAM'da

Hükümet tarafından Mart ayında kayyum atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı.

Arif Sağ ve ekibi yeniden MESAM'da

BİRGÜN- Genel Kurul’dan bir gün önce hukuksuz gerekçelerle ihraç edilen aralarında Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa’nın da olduğu otuza yakın MESAM üyesi, divanın belirlenmesinin ardından verilen yönergenin kabul edilmesiyle Kurul’a geri döndü.

Şişli Crand Cevahir Otel’deki MESAM Genel Kurulu, bir gün önce Arif Sağ ve ekibinin ihraç edilmesinin ardından 109 üyenin seçme ve seçilme haklarının ellerinden alınması nedeniyle gergin başladı. 109 üye, ilk olarak yapılan Divan Kurulu seçimlerinde oy kullanamadı.

Divan seçimi de Sağ ve ekibinin
Rekor sayıda katılımın olduğu Divan Kurulu bu nedenle gergin başladı. MESAM’dan ihraç edilen tüm isimler, Divan Kurulu toplantısı sırasında Grand Cevahir Otel’in lobisinde oturarak bekledi. İçeri alınmayan ve lobide bekleyişini sürdüren Arif Sağ, burada yaptığı açıklamada “Haklarımızı geri kazanacağımızdan hiç şüphemiz yok. İçimiz rahat” dedi.
Divan Kurulu toplantısında Arif Sağ’ın Divan üyesi adayları Feridun Düzağaç ve Sümer Ezgü oy çoğunluğu ile Divan Kurulu’na seçildiler.

Yeni Divan Kurulu Başkanı Sümer Ezgü, ihraç edilen Arif Sağ ve ekibinin MESAM’a geri dönmesi için oylama başlattı. Üyelerin yüzde 62’si oyunu Sağ ve ekibinin geri dönmesi yönünde kullanınca Cahit Berkay, Ali Rıza Binboğa, Arif Sağ, Metin Karataş, Ali Haydar Timisi, Celal Ulusu, Ahmet Can Akyol ve diğer tüm ihraç edilen üyeler genel kurul salonuna tezahüratlarla, alkışlarla girdiler.

Kayyumcılar salonu öfkeyle terk etti

Bakanlık tarafından kayyum olarak atanan Coşkun Sabah başkanlığındaki geçici kurul sonuçlara itiraz etti ve salonu terk etme kararı aldı.

Coşkun Sabah başkanlığında salonu terk eden geçici yönetim basın açıklaması yaptı. İhraç edilen isimlerin geri gelmesi ile ilgili oylama yapılmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyen Recep Ergül, “Sayın Arif Sağ ve 11 kişi Haysiyet Kurulu tarafından ihraç edildiler. Haysiyet Kurulu kararları yargıya açıktır. Arkadaşların yargıya başvurup tedbir kararı almaları mümkündü ancak Genel Kurul Haysiyet Kurulu kararlarını iptal edemez. Gücü eline geçiren burada her türlü hukuksuzluğu yapıyor. Bir diğer konu 116 sahte üye tespit edildi. Bu sahte 116 üyeyi tekrar içeri alıyorlar. Biz bu hukuksuzluğa meydan vermemek için ve aynı zamanda burada çıkabilecek olayların da önüne geçmek için topluca yaklaşık 350 kişi olarak bu genel kurulu terk ediyoruz” dedi.

Sorulan soruya öfkelendiler

Açıklama sonrası BirGün’ün sorularını yanıtlamak yerine öfkelerini dile getiren kayyum taraftarları gazetemizi objektif olmamakla suçladılar.

Etiketler
Mesam Türkiye