HAZİRAN’dan direnişteki Flormar işçilerine destek

Kozmetik firması Flormar’da sendikalı oldukları için işten atılan çoğu kadın 120 işçinin direnişi 17’nci gününe girerken, destek ve dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

HAZİRAN’dan direnişteki Flormar işçilerine destek

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, dün Kocaeli Gebze’de bulunan fabrikanın önüne giderek işçileri ziyaret etti, direniş alanına ‘Emeğin Kürsüsü’nü kurdu.

Ziyarette Flormar işçisi yalnız değildir” pankartı açan HAZİRAN üyeleri, “Direne direne kazanacağız”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Flormar işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla direniş alanına geldi. İşçiler, HAZİRAN üyelerini alkış ve sloganlarla karşıladı.

Haziran Hareketi’nden Leyla Koç Üzüm, ziyarette yaptığı konuşmada, sendika ve çalışma hakları için direnen çoğu kadın 120 işçinin sonuna kadar yanında olduklarını belirtti. Yine bir kadın direnişi olan Novamed direnişini hatırlatan Üzüm, “Kadınlar bir araya gelerek kazanacak” diye konuştu.

Flormar’dan fondöten niyetine açıklama

Flormar işçilerinin direnişine destek her geçen gün büyürken, paniğe kapılan firmadan dün bir açıklama daha geldi. Kosan Kozmetin Sanayi ve Ticaret AŞ imzasıyla yayımlananı açıklamada, Petrol-İş’in fabrikada yetki alacak kadar çoğunluğa ulaşmadığı, işçilerin buna rağmen yasadışı eylemler yaptığı ve işyerinin güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddia edildi. Petrol-İş yöneticileri ise Çalışma Bakanlığı’nın çoğunluk tespit yetki belgesi verdiğine dikkat çekerek, firmanın bu belgeyi tanımadığını ve işçileri kapı önüne koyduğunu hatırlattı.

Etiketler
İran Sendika Flormar