Fırınlara özel pide siparişi verilemeyecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, yaptığı açıklamada koronavirüs salgını sebebiyle fırınlara özel pide siparişi verilemeyeceğini duyurdu.

Fırınlara özel pide siparişi verilemeyecek

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayı boyunca fırınlara kıymalı, kuşbaşılı gibi özel pide siparişi verilemeyeceğini, bu sayede fırınlarda yoğunluk oluşmasının önleneceğini söyledi.

Balcı, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma kısıtlamasının ardından fırınlarda gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın dün akşam yayımladığı genelge doğrultusunda ramazan ayında fırınların önünde pide kuyruğu oluşmaması için bir dizi tedbir aldıklarını belirten Balcı, şöyle dedi:

"Bunların en başında gelen 2 konu var. Vatandaşlarımızın fırınlara gelerek kıymalı, kuşbaşılı özel pide siparişi vermesi yasaklanmıştır. Yani özel pide yapma siparişi gerçekleşmeyecek. Bu fırınlardaki yoğunluğu önlemiş olacak. Diğer bir konu da iftara 2 saat kala fırınlarımızda üretim durmuş olacak. Yani iftar saatine 2 saat kala fırınlarımızda pide veya ekmek pişirme işlemi gerçekleşmeyecek fakat satışlar devam edecek. Burada yanlış anlaşılmasın satışlarda bir sıkıntı yok satışlarımız devam edecek, üretim 2 saat önceden son bulmuş olacak. Bu da yoğunluğun önlenmesini sağlayacaktır. Buna rağmen ufak da olsa yoğunluk varsa kesinlikle sosyal mesafe korunacaktır. Bu konuda fırıncı esnafımız üzerine düşen görevi geçmişte olduğu gibi yapacaktır."

EKMEK ÜRETİMİ DÜŞTÜ

Bir gazetecinin "evde ekmek yapımındaki artışın fırınların ekmek üretimine etkisi"ne ilişkin sorusu üzerine Balcı, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız evde ekmekten ziyade börek yapıyor, çayın yanında kek yapıyor, sabah kahvaltısına poğaça yapıyor çünkü bunları yapmak daha kolay, ekmek yapmak kolay değil. Her evde ekmek yapmaya müsait ortam da yok ama ocakta böreğinizi pişirebiliyorsunuz, kekinizi yapabiliyorsunuz. Börek yapılan evde ekmek tüketimi muhakkak az olacaktır ve böyle de oluyor. En az yüzde 20-25 düşüş söz konusu."

Etiketler
Salgın Türkiye