Vakıf ve derneklerin sanal toplantılarını yasaklayan genelgeye 'yanlışlıkla yazılmış' savunması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vakıf ve derneklerin internet üzerinden yapacağı toplantıları yasaklayan genelgesi 'yanlışlıkla' yazılmış...

Vakıf ve derneklerin sanal toplantılarını yasaklayan genelgeye 'yanlışlıkla yazılmış' savunması

Vakıflar Genel Müdürlüğü 9 Mart'ta, İçişleri Bakanlığı'nın 16 Mart 2020 tarihli 'Koronavirüs Tedbirleri' genelgesine atıfla "Vakıfların sanal toplantılarının da durdurulduğunu" duyurdu.

Birçok vakıf koronavirüs tedbirleri kapsamında hemen hemen her kurumun kullandığı sanal toplantı yönteminin durdurulmasını yasaklama olarak yorumladı.

T24'ün aldığı bilgilere göre, birçok vakfın tepkisi üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü, yeni bir genelge gönderdi. Yeni genelgede "Sanal toplantıların da durdurulduğu" ifadesi yoktu.

Vakfın 9 Mart tarihli 48575 Sayılı genelgesinde 'Sanal ortamda yapılacak toplantılar da durdurulmuştur' ifadesinin 'yanlışlıkla' yazıldığı belirtildi.

Ancak aynı genelgede sanal toplantıların da yapılamayacağı bilgisinin yer aldığı cümleden önce "Vakıfların toplantılarını (gene kurul ve diğer toplantılarını), bu süreçte elektronik/sanal ortamda yaptığı, devletimizin aldığı tedbirleri hiçe saydığı görülmüştür" yazması da dikkati çekti.

9 Mart tarihli 48829 sayılı genelde ise bu kez "Vakıfların genel kurul toplantılarını toplu olarak bir araya gelerek yaptığı görülmüştür" denildi.

Vakıf ve derneklerin sanal toplantılarını yasaklayan genelgeye 'yanlışlıkla yazılmış' savunması - Resim : 1

İçişleri Bakanlığı 16 Mart'ta yayımladığı genelgede şu ifadelere yer vermişti:

"Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf ) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.

Etiketler
Inter Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Vakıf