British Shorthair’ın Eğitimi Nasıl Verilir?

Son dönemde kedi severler tarafından en çok dikkat çeken kediler arasında yer alan British Shorthair kedilerinin bakımı ve eğitimi de merak konusu haline gelmiştir.

British Shorthair’ın Eğitimi Nasıl Verilir?

Son dönemde kedi severler tarafından en çok dikkat çeken kediler arasında yer alan British Shorthair kedilerinin bakımı ve eğitimi de merak konusu haline gelmiştir.

Yavru British Shorthair eğitiminde ilk önceliğin tuvalet eğitimine verilmesi gerekmektedir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Eğer kedi bakımı konusunda deneyimli değilseniz bu tür ipuçlarına mutlaka dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Eve getirdiğiniz yavru British Shorthair kedinizin evin içinde canının istediği yere koşmasına izin vermemeniz gerekmektedir. Bunu yapmamanız halinde kedinize tuvaletini yapabileceği sınırsız bir alan yaratmış olursunuz. Dolayısıyla kedinizi aldıktan sonra onu en fazla vakit geçirdiğiniz odada tutmaya çalışın. Bu sayede hem British Shorthair kedinizi sizinle daha fazla zaman geçirmeye alışacak hem de tuvaleti geldiğinde kolaylıkla fark edebileceksiniz. Evinizin hijyeni açısından British Shorthair kedinizi evinize getirdiğinizde ilk birkaç gün için yatak odası kapınızın kapısını kapalı tutmanız tavsiye edilmektedir.

British Shorthair Tuvalet Eğitimi

İlk etapta British Shorthair tuvalet eğitimi aşamalarında kedinizi nazikçe tuvalet kumunun bulunduğu kutuya koymanız gerekmektedir. Özellikle yemeğini afiyetle yedikten birkaç dakika sonra ve uykusundan uyandıktan sonraki birkaç dakikalık süreçte kedinizi mutlaka kumunun içine bırakın. Kediniz tuvaletin içindeyken onu kendi haline bırakın ve etrafı koklayıp neyin ne olduğunu incelemesine izin verin.

Daha önce evinde hiç British Shorthair bakmamış kediler için ayrı bir parantez açmak gerekirse, kediler içgüdüsel olarak tuvaletlerini gömmeyi tercih etmektedir. Bu yüzden yavru British Shorthair kedinizin tuvaletin içindeki kumu eşelemesi gayet normaldir. Eğer yapmazsa da ön patisini tutarak nazikçe kumu nasıl eşeleyebileceğini ona öğretebilirsiniz.

British Shorthair Tuvalet Rutini

Özellikle British Shorthair kedinizin tuvaletini doğru yere her yapışında ona mamayla ufak bir ödül sunmanız tavsiye edilmektedir. Zamanla tuvaletini buraya yapmayı alışkanlık haline getirecektir. Ayrıca bu süreçte birkaç sefer farklı bir yerde dışkı görmeniz de muhtemel olduğu için kedinize eğitimi süresince kızmamaya ve sabırla tuvalet eğitimini rutin hale getirmeye devam edin. Bu sayede satılık British Shorthair kedinizin tuvalet eğitimini kolaylıkla istediğiniz gibi sonuçlandırabilirsiniz.