Tutuklu Boğaziçili öğrencilerin duruşma tarihi belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde, Afrin'de gerçekleştirilen ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için lokma dağıtan öğrencilere karşı “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart açan ve tutuklanan öğrencilerin duruşma tarihi belli oldu.

Tutuklu Boğaziçili öğrencilerin duruşma tarihi belli oldu

Tutuklu 13 öğrenci 6 Haziran'da saat 10.30'da hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin kent merkezine girilmesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci lokma dağıtmıştı. Başka bir grup öğrenci de “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” yazılı pankart açmıştı. Erdoğan, lokum dağıtanlara saldırdığını söylediği öğrencileri ağır ifadelerle hedef almıştı. Hemen ardından başlatılan operasyonda 15 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak İstanbul Çağlayan’daki adliyeye götürülen 15 öğrenci, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilip ‘örgüt propagandası’yla suçlanmıştı. Öğrencilerden dokuzu ‘eylem toplumda infial yaratabilir’ denerektutuklanmış, altısı serbest bırakılmıştı.

Son olarak tutuklu dokuz Boğaziçili için mektup kampanyası düzenleyen bir üniversiteli daha okul girişinde gözaltına alınmasının ardından tutuklanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tutuklanan öğrenciler için “Bu vatan haini, terörist gençlere, bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz” demişti.

Etiketler
Boğaziçi öğrencileri gözaltı Zeytin Dalı Harekatı Afrin Boğaziçi Üniversitesi