Şehit oğlunun beresine sarılarak gözyaşı döktü

Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan Uzman Onbaşı Tayfun Peker cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlanırken acılı anne Menşure Gürdal oğlunun beresine sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit oğlunun beresine sarılarak gözyaşı döktü

Suriye'nin İdlib kentinde, düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Tayfun Peker’in (28) cenazesi, Samsun'daki evine getirildi.

Şehit annesi Menşure Gürdal, oğlunun fotoğrafına ve beresine sarılarak gözyaşı döktü.

Suriye'nin İdlib kentinde, Rusya destekli rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Tayfun Peker’in cenazesi, gece askeri uçakla memleketi Samsun'a getirildi.

Şehit Uzman Onbaşı Peker’in cenazesi sabah saatlerinde Canik ilçesine bağlı Düvecik Mahallesi'ndeki evine getirildi. Şehidin babası Hüseyin Peker, ayakta durmakta güçlük çekti, annesi Menşure Gürdal ise bir süre oğlunun tabutuna sarıldı. Oğlunun fotoğrafına ve beresine sarılan acılı anne gözyaşı döktü.

Hellalik alınmasının ardından Uzman Onbaşı Tayfun Peker’in cenazesi, cenaze namazı için Büyük Camii'ye götürüldü.

Şehit oğlunun beresine sarılarak gözyaşı döktü - Resim : 1

Tek çocuk ve bekar olan Şehit Peker’in eşinden ayrı olan annesi Menşure Gürdal ile birlikte Samsun'da yaşadığı, zaman zaman ise İstanbul'da yaşayan babası Hüseyin Peker'in yanına gittiği öğrenildi.

İlkadım ilçesinde Büyük Cami’de düzenlenen törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyib Sabri Erdil, Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehit annesi Menşure, babası Hüseyin Peker ile kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Oğlunun fotoğrafına ve beresine sarılan şehit annesi Menşure Gürdal, “Kalk annem gidelim evimize. Karagözlüm, gel oğlum" diyerek, ağıt yaktı.

Şehit Uzman Onbaşı Peker'in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası omuzlara alınarak, top arabasına taşındı. Şehit Peker'in cenazesi Canik ilçesi Düvecik Mahalle Mezarlığı’na götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.(DHA)

Etiketler
İdlib Şehit Suriye