İşte Osman Kavala hakkında tutuklama talebine ilişkin gerekçenin tam metni

Gezi Parkı davasında beraatine ve tahliyesine karar verilmesinin ardından yeniden gözaltına alınan Osman Kavala'nın yeniden tutuklanma isteminin gerekçesi belli oldu.

İşte Osman Kavala hakkında tutuklama talebine ilişkin gerekçenin tam metni

Gezi Parkı davasında beraatine ve tahliyesine karar verildikten 6 saat sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yeniden gözaltına alınan iş insanı Osman Kavala'nın yeniden tutuklanma isteminin gerekçesi belli oldu.

Savcılık, Kavala hakkında 2016'da başlatılan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ABD'den gelen Hanrey Barkey ile görüşme yaptığı, PKK irtibatlı kişilerle görüştüğü ve darbe girişiminin karar sürecine katıldığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmayı tutuklama istemine gerekçe gösterdi.

Kavala'nın ilk gözaltına alınıp tutuklandığında sorgusunda da konu edilen bu iddialarla ilgili olarak hangi yeni kanıtlar nedeniyle gözaltı kararı verildiği sevk yazısında yer almadı. Yazıda sadece Kavala'nın daha önce tutuklanıp tahliye edildiği bu soruşturmada 'kaçma şüphesi' nedeniyle yeniden tutuklanmasının istendiği belirtildi ve önceki iddialar sıralandı.

Sevk yazısı şöyle:

İşte Osman Kavala hakkında tutuklama talebine ilişkin gerekçenin tam metni - Resim : 2

Etiketler
Gezi davası Osman Kavala Gözaltı Tahliye