Selvi: Bu depremin simgesi Azize ve Emine Kuştepe oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Elazığ depreminde yaşananlara değindi.

Selvi: Bu depremin simgesi Azize ve Emine Kuştepe oldu

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında 6.8'lik Elazığ depreminin ardından yaşanan arama kurtarma çalışmalarını kaleme aldı.

Kurtarma çalışmalarında simge haline kadınları yazısına taşıyan Selvi, "Depremde bize insanlığımızı hatırlatan şu kadınları görünce, yürekten gelecek bir şekilde 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyorum." diye yazdı.

İşte Selvi'nin yazısı:

BU depremin simgesi Azize oldu. Adı gibi aziz olsun, Azize olsun. Dirayeti sayesinde enkazın altında hem yaşadı, hem yaşattı. Ailesinden birçok insanın sağ olarak kurtulmasını sağladı.


Ama bir de UMKE ekibinden Emine Kuştepe vardı. Yerel şivesiyle “Azize, Azize” diye seslenen o kadın, bir milletin umudu oldu, gururu oldu. Enkaz altındaki Azize ile irtibat kurdu. Ona yıkıntıların altındaki yakınlarının yaşaması için Kürtçe olarak ne söylemesi gerektiğini öğretti. Ben Kürtçenin bir ağıza bu kadar yakıştığını görmemiştim. Emine, “Azize, Azize” derken, koskoca bir millet bir Emine olmuştu.

Hakkını teslim etmezsem haksızlık etmiş olurum. Kurtarma çalışmalarını anlatırken canlı yayında gözyaşlarını tutamayan CNN-Türk muhabiri Fulya Öztürk’ten söz ediyorum. Kelimeler boğazında düğümlenirken öyle samimiydi ki, gözyaşlarını dökerken o denli içtendi ki bize insanlığımızı hatırlattı. Felaket bölgelerine ilk koşan gazetecilerden biri olarak Fulya, bir kez daha mesleğimizin yüz akı oldu.

Nâzım Hikmet’in şiirlerine bayılırım. Özellikle de “Soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen kadınlar” dizesini zaman zaman okurum. Ama bu kez büyük şaire itiraz ediyorum.

Depremde bize insanlığımızı hatırlatan şu kadınları görünce, yürekten gelecek bir şekilde “Cennet anaların ayağı altındadır” diyorum.

Etiketler
Elazığ Abdulkadir Selvi Hürriyet