Balıkesir Manyas'ta imece ile mahallerine düğün salonu yapmaya başladılar

Balıkesir’in Manyas ilçesindeki vatandaşlar, düğünlerini ve diğer cemiyet ile toplantılarını yapmak için bir araya gelerek imece usulü salon inşa etmeye başladı.

Balıkesir Manyas'ta imece ile mahallerine düğün salonu yapmaya başladılar

Süleyman ÖZAYDIN / DHABalıkesir’in Manyas ilçesindeki vatandaşlar, düğünlerini ve diğer cemiyet ile toplantılarını yapmak için bir araya gelerek imece usulü salon inşa etmeye başladı.

Manyas ilçesi kırsal Hamamlı mahallesinde oturan vatandaşlar mahallelerine düğünlerini ve diğer cemiyet ile toplantılarını yapmak için bir salon inşa etmeye karar verdi.

Hamamlı Mahallesi Muhtarı İsmail Omay, ihtiyar heyetiyle ve mahalle halkıyla istişare yaparak çalışmaya başladıklarını söyledi.

“İMECE RUHUNU CANLANDIRDIK”

Salon inşa etmek için hep birlikte çalıştıklarını belirten Omay, “Yapacağımız inşaat için Balıkesir Büyüksehir Belediyesi ile Manyas Belediyesine bizlere malzeme desteği istedik, bu isteğimizi geri çevirmediler. Çevreden de bazı hayırseverler bize malzeme katkısı verince bize de işçiliği kaldı, mahallemiz halkından inşaatçı ve çatı ustası arkadaşlarımız da bu işi üstlenince bu işi tamam dedik ve işe koyulduk. Öncelikli olarak mahallemizden genç ve orta yaşlı 20-25 kişi ile temel işini imece usulüyle tamamladık. Kaybolmaya yüz tutmuş olan imeceyi de canlandırmış olduk” dedi.

Etiketler
Balıkesir Manyas