PTT vurgunu Meclis'e taşındı

PTT’nin, Türkiye Varlık Fonu’na devredildikten sonra uğradığı büyük zarar Meclis gündemine taşındı. İYİ Partili ve CHP’li vekiller, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

PTT vurgunu Meclis'e taşındı

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT’nin fona devredilmesinden önce kasasında 650 milyon lira para olmasına rağmen iki yılda 900 milyon liraya zarara uğratılması Meclis gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aytun Çıray, soru önergesinde Albayrak’a “İddialar doğru mudur? Zarar ettiği doğruysa, bu 1,5 milyar TL’lik meblağın akıbeti nedir? Toplamda 3 bin şubesi olan PTT’ye 600 bin adet oda spreyinin piyasa fiyatı olan 2 TL yerine 60 TL ödenerek sipariş edilmiş midir ve bu konudaki harcamalar ileri sürüldüğü gibi bir yılda 5 milyon TL’yi bulmuş mudur?” sorularını yöneltti.

CHP’li Tezcan ise önergesinde “PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde zararı ne olmuştur? Oda parfümü harcamaları hakkında açıklama yapacak mısınız? Sayıştay Varlık Fonu’na devredilen bazı şirketlerde inceleme yapabiliyorken o şirketlerin alt şirketlerinde hiçbir şekilde denetleme yapamıyor. Bu denetimsizliğin önüne geçmeyi düşünüyor musunuz? Henüz ticari faaliyetlerine başlamayan PTT’nin alt şirketi olan Kule A.Ş’nin hesaplarına 20 milyon TL nakit aktarıldığı doğru mudur? PTT’nin Anadolum Destek Lojistik Hizmeti A.Ş adlı araç kiralama firmasına, araç kiralama bedeli ve reklam anlaşması adı altında piyasa şartlarının çok üzerinde para aktarıldığı doğru mudur? PTT Anadolum, Kule A.Ş, PaYE, PTTAVM, PTT teknoloji gibi alt şirketlerde ayrıcalıklı yöneticiler olduğu ve yüksek maaşlarla atadıkları iddiaları gerçek midir?” sorularını sordu.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesinden Tuncay Mollaveisoğlu'nun haberine göre, Türkiye Varlık Fonu’na devredilmeden önce kasasında 650 milyon TL para olan PTT’nin, fona devredildikten sonra iki yıl içinde 900 milyon TL zarara uğradığı, 1,5 milyar TL'nin PTT'den buhar olduğu ortaya çıkmıştı. TVF iç denetim raporuna yansıyan bir başka ayrıntıya göre PTT, şubelerinde kullanılmak üzere sipariş ettiği oda parfümlerine bir yılda 5 milyon TL harcıyor.

Etiketler
İYİ Parti Berat Albayrak PTT Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı