Altaylı'dan 'gazeteci olmak istiyorum' diyen Soylu'ya tepki: Gelsin de görsün

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Her şeyi bırakıp gazeteci olmak istiyorum" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren bir yazı kaleme aldı.

Altaylı'dan 'gazeteci olmak istiyorum' diyen Soylu'ya tepki: Gelsin de görsün

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü köşesinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum” sözlerin için "Gelsin de görsün. Yazdığı haberlerden, ağırladığı konuklardan, yaptığı yorumlardan, araştırdığı haberlerden ötürü 'bazı güçlerin' adamı olmakla suçlanmak nasıl bir hismiş!" diyerek tepki gösterdi.

Soylu'nun sözlerini 'cesaretli' olarak değerlendiren Altaylı, "Güç sahiplerinin hoşuna gitmeyecek konulara girdiğinde kendisi için değilse de ailesinin geleceği için korkuya kapılmak neymiş görsün!" diye yazdı.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu cesaretinden ötürü kutluyorum. Gazeteci olmak istiyormuş. Hem de araştırmacı gazeteci!

Gelsin de görsün. Yazdığı haberlerden, ağırladığı konuklardan, yaptığı yorumlardan, araştırdığı haberlerden ötürü 'bazı güçlerin' adamı olmakla suçlanmak nasıl
bir hismiş!

Yazdığı doğrulardan ötürü siyasetçiler, ekonomi çevreleri ve bazen de halk tarafından hakarete uğramak ne demekmiş anlasın!

Güç sahiplerinin hoşuna gitmeyecek konulara girdiğinde kendisi için değilse de ailesinin geleceği için korkuya kapılmak neymiş görsün!

Haber verdirilen değil, haber araştıran gazeteci olmanın zorluğu ve dışlanmışlığını yaşasın!

Sıklıkla 'Bu mevsimde Silivri soğuktur' şakalarına maruz kalsın!

Tüm bunlara razı ise buyursun gelsin. Ama bildiklerini saklamak değil, yazmak kaydı ile gelsin!"

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Süleyman Soylu