Akif Beki: Cumhurbaşkanı'nın kastettiği Orhan Pamuk değilse kim?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Nobel tartışmalarını değerlendirdi.

Akif Beki: Cumhurbaşkanı'nın kastettiği Orhan Pamuk değilse kim?

Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, Erdoğan’ın önceki konuşmasında Orhan Pamuk'a ilişkin olarak değerlendirilen, "Türkiye’den kalkmışlardır teröriste ödül vermişlerdir" sözlerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklama yapıldığını hatırlattı.

Beki yazısında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Nobel alan terörist' lafı, Orhan Pamuk'a değilmiş. Cumhurbaşkanlığından Fahrettin Altun yanlış anlaşılmayı düzeltti. İnanırım. Fakat kime öyleyse laf? Daha Altun açıklamazdan evvel etrafla paylaştığı bir teorisi var bu fakirin. Notere mühürletmedim ama Yavuz Oğhan gibi şahitler gösterebilirim. Erdoğan'ın, Pamuk'u işaret ederken aslında başkasını kastettiğini baştan bildiğime yemin etsem başım ağrımaz. Kimi mi? Tahminim, Osman Kavala'ya gidiyor mecazi Nobel” görüşünü savundu.

Beki'nin değerlendirmesi şöyle:

“AİHM'in, hukuki değil siyasi kararla tutuklandığına ve hemen salıverilmesi gerektiğine hükmetmesi, Cumhurbaşkanı'nı kızdırdı. İnsan Hakları Günü etkinliğinde konuşacaktı. Söz bu yılın infial uyandıran Nobel'ine gelince de, tepkisini dışa vuracağı bir fırsat buldu. Ve laf ağızdan çıktı. Yaydan fırlayan ok gibi…”

Etiketler
Akif Beki Nobel