Ortaokulda 'Seccadem beni özler mi?' konferansı

İzmir’in Çiğli İlçesi’ne bağlı bulunan Egekent Mahallesi’nde bulunan Akiş Öğütçü Ortaokulu’nda bugün ‘Seccadem beni özler mi?’adlı namaz konferansı gerçekleştiriliyor.

Ortaokulda 'Seccadem beni özler mi?' konferansı

İzmir’de bir ortaokulda ‘Seccadem beni özler mi?’ adlı namaz konferans yapılmasına tepki gösteren Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, okul müdürünün yasal yönetmenlikleri de ihlal ettiğini belirterek, “Okulların görevi, çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmektir. Kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek değil” dedi.

PİRHA'nın haberine göre, İzmir’in Çiğli İlçesi’ne bağlı bulunan Egekent Mahallesi’nde bulunan Akiş Öğütçü Ortaokulu’nda bugün ‘Seccadem beni özler mi?’adlı namaz konferansı gerçekleştiriliyor.

İlahiyatçı Mikail Okumuş’un konuşmacı olduğu konferansa tepki gösteren Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, konferansın Okul müdürlüğünce planlandığını ve bir cemaat veya tarikat üzerinden yapılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, bu konferansın bir olurunun olmadığını söyledi.

“VELİNİN ONAYIYLA GİTTİĞİ ZORUNLU EĞİTİMDE GÖNÜLLÜLÜK ESASI ARANMAZ”

Kılıç, okul müdürüyle görüştüğünü belirterek, “Müdürün, ‘Bunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenin planlaması olarak biz yapacağız ve öğrencileri de gönüllülük esasına dayalı olarak konferansa alacağız’ dediğini, oysaki 10-11 yaşındaki bir çocuğun velinin onayıyla zorunlu bir eğitime gittiği okulda gönüllülük esası aranmaz” dedi.

Ders saati kapsamında yada öğlen paydosu esnasında etkinliğin yapıldığına dikkat çeken Kılıç, Etkinliğin 10 Aralık İnsan Hakları Haftasında yapılmasına dikkat çekerek, laik, bilimsel, demokratik, kamusal eğitim ve ana dilde eğitimi savunduklarını ve bu hakların yaşam bulmasını istedikleri bu günlerde siyasal iktidarın politikasını cemaat ve tarikatlar üzerinden okullarda hayata kaymanın adı olduğunu belirtti.

“YASAL YÖNETMENLİKLER İHLAL EDİLDİ”

“Bu taleplerin öğrencinin ve velinin talepleri olmadığını çok iyi biliyoruz” diyen Kılıç, bu uygulamanın tek dil tek millet tek din ve tek mezhep temelinde yapılan bir çalışma olarak gördüklerini kaydetti.

Kılıç, Okul müdürünün yasal yönetmenlikleri de ihlal ettiğini belirterek, “Okulların görevi, çocuklara bilimsel bilgiyi öğretmektir. Kim olduğu bilinmeyen kişilerin istediğini anlattığı konferanslar düzenlemek değil”dedi.

“KATILIM MECBURİ DEĞİL”

Konuya ilişkin konuştuğumuz okul yetkilisi, konferansın Din Dersi ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında yapıldığını ve konferansa öğrencilerin ve velilerin davet edildiğini söyledi. Katılımın mecburi olmadığını belirten yetkili, yaptıkları çalışmanın yanlış olmadığını savundu.

Ortaokulda 'Seccadem beni özler mi?' konferansı - Resim : 1

Etiketler
İzmir Okul Seccade