Nihal Olçok’tan soyadı açıklaması: 'Asıl bunu sormak lazım'

Olçok Ailesi, “Ailesi olarak, Nihal Hanım’ın “Olçok” soyadını kullanmasına rıza gösteriyoruz" açıklamasını yapmıştı. Nihal Olçok'tan yanıt geldi.

Nihal Olçok’tan soyadı açıklaması: 'Asıl bunu sormak lazım'

Olçok Ailesi, “Ailesi olarak, Nihal Hanım’ın “Olçok” soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde açıklama yapmıştı.

Suat Toktaş, Babıali Tv’de sunduğu programında, Nihal Olçok ile yaptığı telefon görüşmesinde kendisine aktardıklarını dile getirdi.

Soyadı tartışmasına dair Nihal Olçok’un kendisine, “Elbette Olçok soyadını kullanacağım. Ben Abdullah’ın annesiyim. Bunu mu ispat edeceğim millete. Oğlum şehit olmuş. Ben bir şehit annesiyim. Elbette Olçok soyadını gururla kullanacağım” dediğini aktaran Toktaş, “Benim Olçok kadar gurur duyacağım bir soyadım var ama ben bir şehit annesiyim” dedi.

Olçok’un kendisine asıl sorununun çocuklarının velayetinin amcalarına verilmesi olduğunu söylediğini belirten Toktaş, Olçok’un şu sözlerini aktardı:

“Asıl soru bu. Oğlum on yedisinde toprağa verildi. On sekizinde dava açtı cevap Olçok. Hangi hukuk sistemi annesi yaşayan çocuğun velayetini, vesayetini amcaya vermiştir. Asıl bunu sormak lazım.”.