İntihar ettiği iddia edilen gencin ölümünde cinayet şüphesi

Almanya'da Erlangen Tren İstasyonu’nda cesedi bulunan Mert Çokluk'un babası Bekir Çokluk, oğlunun vücudunda darp izlerinin bulunduğunu belirterek olayın aydınlatılmasını istedi.

İntihar ettiği iddia edilen gencin ölümünde cinayet şüphesi

Almanya’nın Nürnberg şehrinde yüksek lisans yapan ODTÜ mezunu Mert Çokluk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Baba Bekir Çokluk, Erlangen Tren İstasyonu’nda 5 Ekim’de cesedi bulunan bilgisayar mühendisi oğlunun ölümünde soru işaretleri olduğunu söyledi.

Almanya’da otopsi yapılmadığını ifade eden Baba Çokluk, oğlunun bedeninde darp izleri olduğunu belirtti.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Bursa’nın Orhangazi ilçesinde çiftçilik yapan Baba Çokluk, tarlada çalıştığı esnada Türkiye’nin Nürnberg Konsolosluğu tarafından muhtarlığın aranarak oğlunun ölümünden haberdar edildiğini belirtti. Çokluk, “Bana beş gün sonra bilgi verildi. Resmi makamlardan oğlumun ölümüyle ilgili bize bilgi verilmedi” diye konuştu.

"Darp edilmiş, çok sayıda kemiği kırılmış"

Çokluk, şunları söyledi: “Otopsi sonrası cenazeyi göndereceklerini söylemelerine karşın Türk ateşe bizi arayarak, ‘Otopsi yapılmasını istemezseniz hemen cenazeyi yollarız’ dedi.

Ateşe, ‘Zaten intihar etmiş ve intihar mektubu çıktı’ dedi. Kafamızı karıştırdı. Biz de ‘öyleyse cenaze beklemesin yollayın’ dedik. Çünkü pasaportumuz bile yok Almanya’ya gidemezdik.”

Oğlunun darp edildiğini öne süren Çokluk, “Cenaze gelmeden önce Almanya’dan bir imam aradı. ‘Oğlunuzun cenazesini yıkayacaktık fakat siz cenazeye otopsi yaptırın biz dokunmayalım’ dedi.

Cenazeyi İstanbul’a yolladılar ve gözlerimize inanamadık. Oğlum darp edilmiş, işkence yapılmış hatta çok sayıda kemiği kırılmış. Kafatasında da kırıklar vardı. Hemen otopsi yapılmasını istedik” şeklinde konuştu. Türkiye’de otopsi yapıldığını söyleyen Baba Çokluk, sonuçlarını beklediklerini ifade etti.

"Oğlumun ölümü aydınlatılsın"

Olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını düşünen Çokluk, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“‘İntihar mektubu var’ denilerek yanıltıldık fakat bahsedilen mektup Mert’in kız kardeşinin yıllar önce abisine yazdığı ve Mert’in hatıra olarak sakladığı bir mektup. Bu mektubu bize intihar mektubu olarak sundular. Oğlum intihar etmiş olamaz. Oğlumun ölümü aydınlatılsın.”

Etiketler
Aydın Almanya İntihar