İmamoğlu'nun Kürtçe kurs vaadine Fenerbahçeli çocuktan dikkat çeken yorum

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sürecinde 'talep olması durumunda' İSMEK'lerde Kürtçe dil kursu açılabileceğini vaat etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçim sürecinde 'talep olması durumunda' İSMEK'lerde Kürtçe dil kursu açılabileceğini vaat etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkı Savunanlar Platformu ile görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce gündeme gelen Kürtçe dil kursu talebiyle ilgili açıklamada bulunarak, "İSMEK'lerde Kürtçe dil kursu kesinlikle açılacak" dedi.

Hakkı Savunanlar Platformu yöneticileriyle İBB binasında görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, platformun Kürtçe dil kursu talebini gerçekleştireceklerini açıkladı.

İmamoğlu'nun bu kararını Hakkı Savunanlar Platformu üyeleri Twitter'dan, "Hakkı Savunanlar Platformu ile görüşen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Platformumuzun daha önce sıkça talepte bulunduğu İSMEK'lerde Kürtçe dil kursunun kesinlikle açılacağını dile getirdi" diye duyurdu.

İmamoğlu dün Habertürk'te katıldığı programda da "Türkiye'nin realitesini görmeyen bir insanın bu ülkede yönetici olma şansı yok" ifadeleriyle Kürtçe dil kursu konusundaki görüşlerini yineledi. İmamoğlu "İhtiyaç varsa Kürtçe kurs vereceğiz. Hakkı Savunanlar Platformu üyelerine bu sözlerimi yineledim. Gürcüler ve Lazlar da isterse gayet tabiki onlara daeğitim vereceğiz" diye konuştu.

ÇOCUK İLE ANNESİNİN KÜRTÇE TARTIŞMASI

Yurttaş TV, İstanbul Küçükçekmece'de halka Kürtçe dil kursu konusundaki düşüncelerini sordu.

Yurttaş TV mikrofonuna konuşan Fenerbahçeli çocuk ile annesinin Kürtçe dil kursu konusundaki tartışması dikkat çekiciydi. Fenerbahçe formalı çocuk Kürtçe kurs verilmesi gerektiğini savunurken, annesi İSMEK'lerde Kürtçe kurs verilmesini desteklemediğini söyledi.

Çocuğun annesine yönelik “Anne, insanlar istediği dili konuşsun işte! Neden istemiyorsun? Ben isterim. Nasıl Almanca, İngilizce'yi konuşuyorsun. Onu da konuşsun yani. Ne farkı var ki?” sözleri çok çarpıcıydı.

Yurttaş TV'nin kanalından röportajın tamamını izlemek için tıklayın.

Etiketler
Fenerbahçe Ekrem İmamoğlu Kürt Seçim