KHK'lı Cemal Yıldırım'ın AKP binası önündeki eylemine yine izin verilmedi

İşine iade talebiyle AKP İl Binası önünde oturma eylemi yapmak isteyen Cemal Yıldırım dün gözaltına alınmıştı. Bugün eyleme devam etmek isteyen Yıldırım'a polis müdahale etti.

Bugün yeniden AKP İl Binası önünde eylem yapmak isteyen KHK'lı Cemal Yıldırım, polis tarafından "Hakkını burada böyle arayamazsın" denilerek izin verilmedi.

Cemal Yıldırım kimdir?

Cemal Yıldırım, sokakları terk etmeyen KHK’lilerden birisi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Yıldırım, mücadeleye uzak bir isim değil. Üniversitede öğrenci hareketi içerisinde yer almış. 1998 yılında girdiği Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü’nde ise sendikal hareket içerisinde yer almış. İki dönemi şube başkanlığı olmak üzere dört dönem Büro Emekçileri Sendikası’nda yöneticilik yapan Yıldırım, 22 Kasım 2016’da ilan edilen KHK ile ihraç edildi. O günden bu yana da Ankara’nın pek çok yerinde eylemler yapıyor.

Yıldırım ihraç edildiğinde önce konfederasyonu KESK ile birlikte hareket ediyor. KESK’in her hafta yaptığı eylemlere katılıyor. Yüksel Caddesi’nde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın eylemine polisin sert bir müdahalesinin ardından destek amacıyla bir süre bu eyleme de katılıyor.

KHK'lı Cemal Yıldırım'ın AKP binası önündeki eylemine yine izin verilmedi - Resim : 1

Etiketler
Gözaltı Polis