Yatağınızdaki lekelerden hızlıca kurtulacaksınız! Sırrı baharat rafınızda

Yataklar, genellikle uzun kullanım ömrüne sahip eşyalardan biri ve bir yatağı genellikle en az 8 - 10 yıl aralığında kullanabilmekteyiz. Yatakta oluşan lekeler çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Yatakta oluşan lekeleri işte hızlıca yok etmenizi sağlayacak yöntemler.

Yatağınızdaki lekelerden hızlıca kurtulacaksınız! Sırrı baharat rafınızda

Yataklarda oluşan lekeler, evdeki temizlik ve düzenin bozulmasına neden olabilir. Bu lekelerin nasıl temizleneceği konusunda birçok insan endişe duyabilir. Ancak endişelenmeye gerek yok, çünkü yataklardaki lekeleri yok etmek oldukça kolaydır.

Yatakta oluşan lekeleri yok etmek için temizlik malzemelerini doğru şekilde kullanmak ve lekenin türüne uygun temizlik yöntemlerini uygulamak önemlidir. Ayrıca, yatak koruyucu kılıf kullanmak da yataktaki lekelerin oluşmasını engelleyebilir. Temizlik ve bakım konusunda düzenli olarak dikkatli olmak, yatağınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Sabah.com.tr'nin geçtiği bilgilere göre; Yatakların yaklaşık altı ayda bir temizlenmesi tavsiye edilir. Fakat yatağa bir şey dökülmesi halinde, leke yerleşmeden hemen temizlemesi gerekir. Yatak uzmanları, yataktaki lekeleri çıkarmak için kullanılabilecek "en iyi malzemeleri" paylaştı.

Yatağınızdaki lekelerden hızlıca kurtulacaksınız! Sırrı baharat rafınızda - Resim : 1

KABARTMA TOZU

Kabartma tozu, yataklar dahil tüm yüzeyleri temizlemenin "doğal ve etkili bir yolu". Bir yatağa kabartma tozu serpmek için, kirli yatağın üzerine bir miktar su ile kabartma tozu serperek başlayın. Ardından silin

Elektrik süpürgesinin uygun başlığıyla süpürmeden önce en az 30 dakika bekletin. Uzmanlar; kabartma tozunun, yatakta oluşabilecek tüm lekelerin kolayca çıkarılmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke, yatak temizliği de dahil olmak üzere tüm yüzeyleri temizlemek için kullanılan doğal bir dezenfektandır. Yatağı temizlemek için sirke kullanmak için sirke ve sudan oluşan solüsyonu bir sprey şişesinde karıştırın.

Bu solüsyonu yatak lekelerinin üzerine püskürtün ve temiz bir bezle silmeden önce en az 30 dakika bekletin.

LİMON SUYU

Limon suyu "doğal bir ağartma maddesidir" ve yataklardaki lekeleri çıkarmak için kullanılabilir. Yatak lekelerini çıkarmak için limon suyu kullanmak için yine limon suyu ve sudan oluşan solüsyonu bir sprey şişesinde karıştırın. Püskürtün ve silmeden önce en az 10 dakika bekletin.

YATAK NASIL TEMİZLENİR?

Tüm çarşafları ve yatak takımlarını çıkararak başlayın. Mevcut olabilecek toz akarlarını ortadan kaldırmak için tüm çamaşırları sıcak suda yıkayın.

Mevcut olabilecek kir, toz veya saçları temizlemek için yatağı elektrikli süpürgeyle süpürün. Bu noktada kullandığınız başlığın uygun olmasına mutlaka dikkat edin.