Gören İsveç sanıyor ama değil bu yer Isparta'da üstelik birçok kişi bilmiyor

Sosyal medyada birçok kişi fotoğraflarını gördüğünde İsveç sanıyor. Oysa burası Gölcük Gölü... Birçok kişi tarafından bilinmeyen Gölcük Gölü'ne peki nasıl gidilir?

Gören İsveç sanıyor ama değil bu yer Isparta'da üstelik birçok kişi bilmiyor

Gölcük gölü, Isparta şehir merkezinin 8 km kadar güneybatısındaki volkanik göl. Denizden yüksekliği 1300 m, genişliği 2,5 km, derinliği 30 m olan bir maar gölüdür.

NTV'de aktarılanlara göre; Gölcük Gölü, Batı Anadolu'nun ise tek kalderasıdır. Bu nedenle korunması gereken bir yer. Gölcük Tabiat Parkı'nda kızılçam, karaçam, meşe, sedir, akasya, akçakesme ve diğer maki türü bitkiler ile tavşan, tilki, sincap, kaplumbağa ve çeşitli kuş türleri bulunuyor.

Gören İsveç sanıyor ama değil bu yer Isparta'da üstelik birçok kişi bilmiyor - Resim : 1

GÖLCÜK GÖLÜ'NDE YÜZÜLEBİLİYOR MU?

Çok güzel kumsallara sahip olsa da geçmiş dönemde meydana gelen boğulma vakaları ve tatlı su olması sebebiyle maalesef bu göle girilmesi yasak. Gölde yüzmeye izin verilmiyor. Ancak üzülmeyin! Suyun iç kısmında yürüyüş yapabilirsiniz. dronepilotlari.net sitesinde aktarılan bir bilgi ise birçok kişi tarafından bilinmiyor. İddiaya göre; Su o kadar temiz ve berrak ki bir dönem Isparta'nın içme suyu olarak kullanılmış.

GÖLCÜK GÖLÜ KAPANIŞ SAATİ

Gölcük Gölü ve çevresine ziyaret saatleri ise sabah saat 08.00 ile başlamakta ve akşam 22.00'a kadar devam etmektedir.