Hafta sonu kaçamağı için İstanbul'a yakın tatil rotaları

Huzur veren göl manzaraları, usulca akan nehirler ve içinize çekmeye doyamayacağınız tertemiz hava…

Hafta sonu kaçamağı için İstanbul'a yakın tatil rotaları

Hafta sonu şehirden biraz uzaklaşmak için nereye gitmeli diye düşünüyorsanız bu seçenekler tam size göre! İstanbul’dan çok uzağa gitmeden tatil yapabileceğiniz birçok nokta var. Kısa bir yolculukla şehir hayatına kısa bir mola vermek için rotayı oluşturmaya ne dersiniz?

Sapanca

Hafta sonu hem yeşile hem de huzura doymak için yönünüzü Sapanca’ya doğru çevirebilirsiniz. Sapaca Gölü kıyısında yürüyüş yapmak ve göl manzarasını seyretmek ruhunuzu dinlendiriyor. Hafta sonuna mükemmel bir başlangıç yapmak için sabah kahvaltısını Sapanca’ya 20 dakika mesafedeki Maşukiye’de yapabilirsiniz. Burada, nehir kıyısında yer alan restoranlardan birinde, sıcacık çayla Maşukiye’nin kendine has köy kahvaltısı ile kendinize ziyafet çekebilirsiniz.

İğneada

Dünyanın nadir görülen doğa harikalarından longoz ormanları ve kilometrelerce uzanan kumsallarıyla ünlü İğneada, Marmara’nın göz bebeği… İğneada’da, 20 kilometreyi aşan kumsallarda yüzmenin ve güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Bölgenin göçmen kuşların geçiş güzergahında yer alması, tuzlu su göllerine, bataklıklara ve zengin bir orman varlığına sahip olması da burada göreceğiniz bitki ve hayvan çeşitliliğini katbekat artırıyor. Bu da İğneada’yı kampçıların, glamping’cilerin ve tatilcilerin Trakya kıyılarındaki en gözde adreslerinden biri haline getiriyor.

Ağva

Karadeniz’e dökülen Göksu Nehri ve Yeşilçay Nehri arasında uzanan Ağva, tüm ziyaretçilerine şehrin karmaşasından uzak doğal ve huzurlu bir ortam sunuyor. Nehir kıyısında yer alan birbirinden şık restoranları ve romantik atmosferiyle de öne çıkan Ağva’ya gelmişken civarda görmeniz gereken birçok tarihi ve doğal güzellik de var. Ağva’ya birkaç dakika uzaklıktaki Hacıllı Köyü’nün mağaralarını ve şelalelerini, Kalemköy’ü, Kadırga ve Kilimli koylarını Ağva’da gezilecek yerler listenize eklemeyi ihmal etmeyin.

Mudanya

Doğa ve deniz tatili dışında başka alternatifleri değerlendirmek isteyenler için Mudanya, öne çıkan seçeneklerden biri… Bursa’nın en eski limanlarından biri olan Mudanya, nostaljik atmosferi ve zarif konaklarıyla sizi geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Mudanya’yı keşfederken Halitpaşa Mahallesi’nin birbirinden etkileyici konakları ve cumbalı ahşap evleri arasında gezintiye çıkabilir, burada muhteşem kareler yakalayabilirsiniz.

Deniz kokusunun zeytin kokusuna karıştığı Mudanya’da lezzetli deniz ürünlerinin yanı sıra zengin bir meze kültürü hakim. Hem eşsiz lezzetler tadıp hem de bölgeyi daha yakından tanımak için Mudanya gezinizi şimdi planlayın.

Polonezköy

İstanbul’dan ayrılmadan şehrin karmaşasını geride bırakabileceğiniz adreslerden biri Polonezköy… Beykoz’da yer alan Polonezköy, yemyeşil ormanların içinde dilerseniz günübirlik gidebileceğiniz, dilerseniz hafta sonunu geçirebileceğiniz noktalardan biri. Burada uzun yürüyüşler yapabilir, sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. İştah açan temiz hava eşliğinde lezzetli yemeklerle donatılmış sofralarda kendinize bir ziyafet çekmek için de Polonezköy’ü tercih edebilirsiniz.

Etiketler
İstanbul