İşte bayram tatilinde plan yapmayanların gidebileceği günübirlik kaçış noktaları

15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’dan bayram tatili göçü sürüyor. Tatil planı yapmayanlar ise çareyi günü birlik gidebilecekleri noktalarda buldu.

İşte bayram tatilinde plan yapmayanların gidebileceği günübirlik kaçış noktaları

Dokuz günlük bayram tatili başladı. Tatili fırsat bilenler büyük şehirlerden sahil kentlerine akın etti.

15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul’dan kelimenin tam anlamıyla ‘göç’ edildi. Tatili plan yapmayarak geçirenler ise günübirlik kaçış noktaları aramaya başladı.

Birgün'ün haberine göre; işte salgın endişesi nedeniyle kalabalıktan uzak bir gün geçirmek isteyenler için kaçabileceği kasabalar:

Kıyıköy: Trakya'da Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Kıyıköy önemli bir tatil rotası haline geldi. Kayalıkların üzerine kurulmuş bir köy olan Kıyıköy, Kazandere ve Pabuçdere'nin denize döküldüğü yerde bulunuyor. İstanbul’a ise iki saat uzaklıkta.

Mecidiye Köyü: Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan Mecidiye Köyü de izole bir tatil yapılabilen yerler arasında. Köyde ücretli ve ücretsiz kamp alanları da bulunuyor.

Karaburun: İstanbul’a 25 kilometre uzaklıkta, Arnavutköy ilçesinde yer alıyor. Kilyos plajının ardından en çok ziyaret edilen ikinci plaj durumunda olan Karaburun’da denize girebilir sonrasında ise köylerini ziyaret edebilirsiniz

Ağva: Ağva, Göksu ve Yeşilçay arasında kalan ve İstanbul'a sadece 1 saat uzaklıkta olan bir yer. Kumsalı, koyları ve yemyeşil doğası olan Ağva'da, Kilim Koyu, Saklı Göl’ü görebilir, Kilimli ve Kadırga koylarında denize girebilirsiniz.

Kefken-Kerpe: Kandıra ilçesine bağlı bu iki küçük kasaba birbirlerine sadece 15 dakika uzaklıkta. Üstelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra sahillerine tatilcileri aktarmasız ulaştırmak için otobüs seferleri düzenliyor. Pembe Kayalar, Yeşil Koy, Kapri Plajı, Kefken Adası bu bölgede görülmesi gereken yerler arasında.

Ayancık: Karadeniz’in ‘Antalya'sı’ olarak tanımlanan Sinop'ta, Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Hamsilos, Çatak Kanyonu, Akgöl Tabiat Park'ının ziyaret edilebilir ya da denize girmek için Sinop’ta Karakum, Sarıkum, Ayancık’ta ise Çamurca Plajları ziyaret edilebilir.

Çamkoru: Ankara'da bulunan Çamkoru Tabiat Parkı'nda doğa yürüyüşleri, piknik ya da kamp yapmak mümkün.

***

Rezervasyon yaptırmadan gelmeyin

Bayram tatili için yola çıkanlar dün yoğun trafik oluşturdu. Trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. İstanbul'da tatil dolayısıyla memleketlerine ya da tatil bölgelerine gitmek isteyen yurttaşlar sabah erken saatlerde yola çıktı.

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Ankara istikametinde bazı bölgelerde, trafik yoğunluğu oluştu. Çanakkale'de ise feribot iskelelerinde beklenen yoğunluk erken başladı. Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerden yola çıkanlar, boğazı geçebilmek için Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile Kilitbahir köyündeki feribot iskelelerine geldi. Burada yaklaşık 4 kilometre araç kuyruğu oluştu. En önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da bayram öncesi yoğunluk hat safhaya ulaşırken, tatilde nüfusun 4 milyona ulaşması bekleniyor.

İldeki yoğunluğu değerlendiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, vatandaşları uyardı: “Temennimiz vatandaşlarımızın mutlak suretle rezervasyon yaparak buraya gelmeleri. Rezervasyonsuz geldiklerinde tekrar geri dönüşü de göze alamıyorlar ve bir ağacın altına arabamızı çekelim ve birkaç gün burada tatilimizi yapalım düşüncesine giriyorlar. Rezervasyonları olmayanların tatilleri burnundan gelmesin.”

Etiketler
İstanbul Bayram Tatili