Yeni konut kredisi kampanyası için kritik uyarı: 'Fiyatlar çıldıracak'

Ekonomik kriz sürerken iktidarın orta ve orta üstü gelirli yurttaşlar için konut kredisi kampanyası başlatması bekleniyor. Ekonomist Barış Soydan, kampanyanın fiyatlarda artışa neden olabileceği uyarısında bulundu.

Yeni konut kredisi kampanyası için kritik uyarı: 'Fiyatlar çıldıracak'

GERÇEK GÜNDEM /

Artan ekonomik kriz ve enflasyon konut sektörüne de darbe vurdu. Konut fiyatlarındaki fahiş artış devam ederken maliyetlerin artması nedeniyle inşaat sektöründe de konut üretimi düştü.

Dar gelirli yurttaşlar için 2022 yılında başlatılan konut kampanyasının ardından inşaat ve emlak sektörünün sürdürülebilirliği için orta ve orta üstü gelirli ilk evlerini alacak kişileri hedef alacak yeni bir kampanyanın 2023 yılının ilk günlerinde başlatılması bekleniyor. Taleplerdeki artışın karşılayamayacak olması ise fiyatlarda yeni bir artış dalgası yaratmasından endişe ebiliyor.

EKONOMİST BARIŞ SOYDAN'DAN "FİYATLAR ÇILDIRACAK" YORUMU

Ekonomist Barış Soydan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Konut kredisinin %1'in de altına ineceğini Hürriyet'e bilgi veren kaynaklar da doğruladı. Kampanyanın adı da bulunmuş: "Yüzyılın kampanyası." Ocak'ta başlıyor... Fiyatlar çıldıracak." ifadelerini kullandı.

"İLK EVİNİ ALACAK VATANDAŞLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK"

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'e konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kampanya hakkında "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda ana hedefimiz ilk evini alacak vatandaşlara avantaj sağlamak olacak" diye konuştu.

"KONUT FİYATLARI HALA ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIYOR"

Barış Soydan geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yaptığı değerlendirmede ise, "Kasım'da konut fiyatları %4,7 arttı (BETAM). Fiyat artış hızı yavaşlıyor ama enflasyon da yavaşladığı için (Kasım enflasyonu %2,9) konut fiyatları hâlâ enflasyonun üzerinde artıyor. Kredi kampanyası başlayınca fiyat artışı daha da hızlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Ekonomik kriz Konut Kredi