TÜSİAD'dan asgari ücret ve EYT çıkışı: Artık söyleşme zamanı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, 2023 asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, "Tüm Türkiye için artık söyleşme zamanı" dedi.

TÜSİAD'dan asgari ücret ve EYT çıkışı: Artık söyleşme zamanı

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Ekonomim'den Handan Sema Ceylan'ın sorularını yanıtladı.

Turan, ekonomik zorluklar derinleşirken, sadece refahı artırmanın değil, refahın nasıl adil bölüşüleceğinin tartışılması zamanının geldiğini söyledi. 2023 için öngörülen yüzde 3’lük büyümenin Türkiye’ye yetmeyeceğinin altını çizen Turan, TÜSİAD’ın 'yüzüncü yıl' için farklı konularda bir tartışma platformu başlatacağını söyleyerek, tüm Türkiye için artık 'söyleşme zamanı' olduğunu kaydetti.

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete ilişkin konuşan Turan, "Çalışanları enflasyona ezdirmemek gerektiğini daha önce de belirttim. Özel sektörde sene başında ve sene içinde ücret artışlarına gidildi. Asgari ücret, bildiğiniz gibi sosyal diyalog çerçevesinde işçi, işveren konfederasyonları ve devlet tarafından birlikte belirleniyor. En doğru adımın atılacağını umuyorum. Öte yandan enflasyondaki artış önlenemediği sürece çalışanların alım gücünün enflasyon karşısında erimesi de engellenemiyor. Enflasyonla mücadele birinci öncelik olmalı" dedi.

EYT AÇIKLAMASI

"Uzun zamandır çalışma hayatının gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun çözüme kavuşturulması önemli" diyen Turan, "Yakında Meclis’e getirileceği de açıklandı. Çalışma yaşamı paydaşları ile istişare içinde yürütülen EYT çalışmalarının hem çalışanların haklarını koruyacak hem de işletmelerin karşılaşabileceği zorlukları hafifl etecek şekilde çözüme kavuşturulmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Asgari Ücret TÜSİAD Emeklilikte Yaşa Takılanlar