Milyonları ilgilendiriyor: AKP'nin 'EYT' oyunu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin yaptığı açıklamada, "8 Eylül 1999 öncesi işe girenlerin SGK kayıtlarının kayıp olduğunu" söyledi. Bilgin'e tepki gösteren Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, "Burada amaçlanan seçime uygun takvim oluşturmak" dedi.

Milyonları ilgilendiriyor: AKP'nin 'EYT' oyunu!

19 Temmuz'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sayıları 5 milyonu bulan EYT’liler için çalışma masası kurduklarını duyurdu. Masada sendika yetkilileri ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da bulunacağını açıklayan Bilgin, daha önce 'yıl sonuna kadar çözeceğiz' diyerek çizdiği son tarihi bu kez 'En geç ocak ayında Meclis'e getireceğiz' diyerek esnetti. Gelinen süreçte Bakan Bilgin, çalışma masası kurulurken EYT mağdurları temsilcilerine yer vermedi.

Son olarak EYT düzenlemesi öncesi SGK kayıtlarının kayıp olduğuna değinen Bakan Bilgin, "8 Eylül 1999 öncesi işe girenleri kapsıyor. Bu dönemde dijital kayıt sistemi yok. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman bunu paylaşacağız. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün yaş şartı olmasaydı, haziran ayına göre kaç kişi emekli olabilirdi? Bir milyon 500 bin-600 bin. Bütün verileri alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"EYT DÜZENLEMESİ İÇİN MAZARET OLAMAZ"

Bakan Bilgin'in SGK primlerinin kayıtlarda kayıp olmasına ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösteren Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, "Bu durumu düzeltecek olan kurumun başında olan Bakan Bilgin'in kendisidir. Bu zamana kadar EYT çalışması yapılırken bu aksaklıklar düzeltilmeliydi. EYT düzenlemesi için mazeret olamaz" dedi.

"EYT TAKVİMİNİ SEÇİME UYDURMAK İSTEDİLER"

"Bakan Bilgin, EYT düzenlemesini takvime uyduramadığı için mazeret olarak beyan etti" diyen Tezel, "EYT çalışmalarını etkileyecek kadar bir kayıp eksikliği olduğunu düşünmüyorum. Çünkü daha önce açıklama yapan bakan, EYT düzenlemesine ilişkin 'her şeyin hazır olduğunu' söyledi. Burada EYT düzenlemesine ilişkin amaçlanan takvimi seçime uygun olarak oluşturmak ve zaman kazanmak" diye konuştu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
EYT - Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Emekli Emeklilik