Mehmet Şimşek'in 'petrol' paylaşımına sert tepki: Akılları ile dalga geçmek gerekiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'Gabar petrolü' paylaşımına Prof. Dr. Veysel Ulusoy sert tepki gösterdi. Ulusoy, "Artık akılları ile dalga geçmek gerekiyor" dedi.

Mehmet Şimşek'in 'petrol' paylaşımına sert tepki: Akılları ile dalga geçmek gerekiyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını bildirdi.

TPAO'nun açıklamasını haberleştiren Anadolu Ajansı'nın (AA) haberini sosyal medya hesabından alıntılayarak paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gabar’daki petrol üretimi 2024’te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18’ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır" dedi.

"AKILLARI İLE DALGA GEÇMEK GEREKİYOR"

Şimşek'in bu paylaşımına sosyal medya hesabından tepki gösteren Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Bunlar iyice gerçeklerden koptu. Artık akılları ile dalga geçmek gerekiyor. Bir maliye bakanının Anadolu Ajansı hesabını yapmadan böyle bir mesajı atması, düşünme yeteneği ile ilgili sorunları ortaya çıkarıyor. Bilinmez ki, bu çekirdek parası..." ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek'in 'petrol' paylaşımına sert tepki: Akılları ile dalga geçmek gerekiyor! - Resim : 1
Prof. Dr. Veysel Ulusoy

AA'NIN HABERİNDE HANGİ İFADELER YER ALDI?

TPAO'nun açıklamasının aktarıldığı AA haberinde, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığı, yıl sonuna kadar hedefin günlük olarak Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak olduğu bildirildi.

Ayrıca haberde, 2024 yılı sonu için hedefin, Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim olduğu duyuruldu.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Mehmet Şimşek Veysel Ulusoy Petrol