Asgari ücret için açlık sınırını 'kırmızı çizgi' göstermişti: Ergün Atalay'dan yeni açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıklanan 7 bin 785 lirayı asgari ücret görüşmesinde “kırmızı çizgileri” göstermesi tepki çekmişti. Atalay, yeni yaptığı açıklamada, "Algı oluşturulmaya çalışıldı" dedi.

Asgari ücret için açlık sınırını 'kırmızı çizgi' göstermişti: Ergün Atalay'dan yeni açıklama

7 Aralık'ta yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi TRT haber yayınında açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "7 bin 785 TL kırmızı çizgi, bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Atalay'ın açıklamaları öncesi Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda masada olacak Türk-İş tarafından hazırlanan 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Kasım 2022' araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 7 bin 786 lira olarak açıklandı.

"ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI"

Tepkiler üzerine Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Atalay, "Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, açlık sınırı ortada ben bunun üzerini konuşacağım demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi" dedi.

"BENİM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ÇOK İYİ ANLARLAR"

Televizyondaki programda açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği sorulduğunu belirten Atalay, "Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Atalay'ın o konuşması:

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Asgari Ücret Açlık Ergün Atalay Şili