CSS Legal ile İngiltere'de kendi işini kurma fırsatı!

Ankara Anlaşması Vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere’de çalışma fırsatı sunuyor. İngiltere’de yeni bir hayata adım atmak için Ankara Anlaşması vizesi kapsamında iş kurabilirsiniz!

CSS Legal ile İngiltere'de kendi işini kurma fırsatı!

Ankara Anlaşması Vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere’de çalışma fırsatı sunuyor. İngiltere’de yeni bir hayata adım atmak için Ankara Anlaşması vizesi kapsamında iş kurabilirsiniz!

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi, 18 yaş üstünde olan, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru yapabildiği ve İngiltere’de iş kurma iznini kapsayan özel bir İngilterevizesi türüdür. Bu İngiltere vizesi kapsamında kişilerin eş ve 21 yaşından küçük çocuklarının Birleşik Krallık’a giderek aile birlikteliğinin sağlanması için bağımlı olarak başvuru yapmaları da mümkündür.

İngiltere’de halihazırda İngiltere turist vizesi, İngiltere ziyaretçi vizesi, İngiltere çalışma vizesi, İngiltere evlilik vizesi, İngiltere iş vizesi, İngiltere yerleşim vizesi, İngiltere öğrenci vizesi gibi vize türleriyle bulunan bireyler de iş fırsatı veya potansiyeli görmeleri halinde bu vize türüne başvurarak kategori değişikliği yaparak kendi işini kurabilecektir.

İngiltere’de Yeni Bir Yaşam Fırsatı!

Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında herhangi bir sermaye limiti, sektör kısıtlaması, eğitimseviyesi ve dil (İngilizce) bilme seviye şartı gibi zorlayıcı kurallar bulunmamaktadır.

- Bu vize başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi için başvuru dosyası ve iş planında(business plan) İngiltere’de kurulacak işi yapabilecek düzeyde olduğunu gösterebiliyor olmak önemlidir. CSS Legal yorum ve analiz gerektiren Ankara Anlaşması Vizesi iş planı hazırlanmasında başvuru sahiplerine destek olabilecektir.

- İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi yüksek standartlarda başvuru şartları bulundurmasa da bu vize türünde de belirli kriterleri karşılamanız beklenmektedir. Örneğin, serbest meslek sahibi olarak kendi işinizi kuruyor olmanız gerekir. Herhangi bir şirkette işçi statüsünde çalışamazsınız.

- Aynı zamanda İngiltere’de kurmak istediğiniz iş alanında mesleki yeterliliğe veya diplomaya sahip olmanız ikna edici ve inandırıcı bir başvuru yapılabilmesini sağlayacaktır. İngiltere’de işinizi kurup kâra geçene kadar geçen sürede yaşam masraflarınızı karşılayabilecek kadar sermayeye sahip olmanız gerekir. Bu sermayenin kaynağını da açık ve dürüst bir şekilde kanıtlayabiliyor olmak vize sonucunu olumlu etkileyebilecek bir diğer faktör olacaktır.

- İngiltere’de yaşamınızı sürdürebilmeniz, işinizi yaparken başka birine ihtiyaç duymanıza gerek kalmaması için yeterli seviyede İngilizce dil bilgisine sahip olmanız başvuru dosyasının niteliğini de arttıracaktır. Ayrıca yapılan iş aksatılmadığı sürece İngilizce eğitim de alabilen kişiler için CSS Legal ile aynı çatı altında bulunan Student Portal International eğitim danışmanlığı konusunda iyi bir yol arkadaşı olabilir.

- Ankara Anlaşması Vizesi başvuru formu dikkatlice başvuru sahibinin yaşam standartlarına göre doldurulur. Aynı zamanda bu form sebebiyle vize reddi almamak için yeterli seviyede İngilizce bilgisine ihtiyaç duyacaksınız. Bu sebeple, tüm bu belge ve evrakların kişiye özel hazırlanacak başvuru dosyasında yer alması gerekecek olup bu başvuru dosyasının hazırlanabilmesi açısından uzman danışmanlardan destek alınması yararlı olacaktır.

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu şartlarını karşılayabileceğini düşünen başvuru sahipleri CSS Legal vize uzmanları ile irtibata geçerek detaylı bilgi ve vize başvuru işlemlerinde danışmanlık alabilir, İngiltere’de yeni bir yaşama adım atabilirler. Başvuru şartlarına ulaşmak için tıklayınız.

Sermaye limiti, sektör kısıtlaması, İngilizce dil seviyesi şartı, eğitim seviyesi sınırlaması YOK!

Ankara Antlaşması Vizesiyle İstediğiniz İşi İstediğiniz Gibi Yapın!

Ankara Antlaşması Vizesi ile istediğiniz meslek ve sektörde iş kurabilirsiniz! Serbest meslek sahibi olmak koşuluyla her yasal işi yapabilirsiniz.

Ankara Antlaşması Vizesi başvurularında istediğiniz işi yalnızca “serbest meslek” sahibi olarak yapma şartı olmasına karşın işi yapma şeklini seçmek başvuru sahibine bırakılmıştır. İşinizi evden (home-office) çalışarak, seyyar/mobil olarak, yeni bir şirket ya da işletme kurarak, var olan bir şirketi/işletmeyi devralarak, bir şirketin işletme haklarını 3, 5 veya 10 yıl gibi sürelerle devralarak yapabilirsiniz. İşinizi tek başınıza ya da ortaklık kurarak yapabilmeniz de mümkündür.

İngiltere’de bu çerçevede yapabileceğiniz mesleklerden bazıları;

• Kafe, sandviç -bar işletmeciliği

• Seyyar/mobil gıda satıcısı

• Bilgisayar- TV tamirciliği

• Eğitim danışmanlığı

• Catering şirketi işletmeciliği

• Temizlikçilik

• Bakıcılık

• Kreş işletmeciliği

• Oto tamirciliği

• Nakliyecilik

• Kuryelik

• Taksicilik

• Pedicab sürücülüğü

• Müteahhitlik

• Mimarlık

• Marangozluk

• Tesisatçılık

• Web tasarımcılığı

• Grafik tasarımcılık

• İş danışmanlığı

• Psikolojik danışmanlık

• Özel ders öğretmenliği

• Müzisyenlik

• Heykeltıraşlık

• Virtüözlük

• Moda tasarımcılığı

• Stilistlik

• Terzilik

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ile yüzlerce meslek ve alanda kendi işinizi kurup İngiltere’de yeni bir yaşam kurabilirsiniz. Bu meslekler yalnızca örnek olarak verilmiş olup kurmak istediğiniz işin İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi kapsamına girip girmediğini CSS Legal İngiltere vizesi uzman danışmanlarından öğrenebilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi Ne Kadar Sürelik Verilir?

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu olumlu sonuçlananlara verilen ilk vize 1 yıldır. Bunun ardından İngiltere Ankara Anlaşması Vize uzatma başvurusu yapılarak İngiltere’de bu kapsamda kalmaya devam edilebilir. Bu vize türüyle verilebilecek uzatma süresi standartı 3 yıldır. Ancak başvuru sahibinin uzatma başvurusu, dosyasının yeterli nitelikleri taşımaması dolayısıyla bu süre 1 veya 2 yıl olarak da verilebilir. İngiltere’de uzatma süreleriyle toplamda 5 yıl Ankara Anlaşması Vizesi kapsamında yaşayan kişiler ise İngiltere’de süresiz oturum izni başvurusu yapabilmektedir. İngiltere vizesi uzatmabaşvurusu yapmak veya yeni bir vize başvurusu yapma gerekliliğini ortadan kaldıran İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi süresiz oturum izni başvuru şartları; en az B1 seviyesinde İngilizce bilgisi, Life in the UK (İngiltere’de yaşam) sınavını geçmek olarak örneklendirilebilir. İngiltere’de süresiz oturum izni aldıktan 1 yıl sonra yani toplamda İngiltere’de 6 yıl yaşayan bireyler İngiltere vatandaşlığı (çifte vatandaşlık) başvurusu yapabilir. İngiltere birçok Avrupa ülkelerinin aksine çifte vatandaşlığı onaylamaktadır. Yani hem İngiliz vatandaşlığı hem de Türk vatandaşlığı sahibi olabilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi Sonuçları Ne Kadar Sürede Açıklanır?

Ankara Anlaşması Vizesi başvuru sonuçları başvurduğunuz ülkeye göre değişiyor. İngiltere’de hali hazırda herhangi bir vize türüyle bulunan ancak İngiltere’deki bir iş potansiyelini görmesi sebebiyle bu vize türüne başvuran veya Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurusunu İngiltere’den yapmak isteyen bireylerin başvuruları ortalama 6 ay gibi bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır. İngiltere’de 2018 yılında açılan vize başvuru merkezlerinden yapılabilecek bu başvuruların sonuçları, başvuru yoğunluğuna göre daha kısa sürede de açıklanabilir daha uzun da sürebilir. Türkiye’den yapılan başvurular ise İngiltere İstanbul Konsolosluğu’nun yoğunluğuna göre 3 ile 12 hafta arasında sonuçlanabilmektedir. Ankara Anlaşması Vizesi sonuçları olumlu olsun istiyorsanız İngiltere vizesi türleri ve başvuru prosedürleri alanında uzmanlaşmış CSS Legal Ankara Anlaşması Vizesidanışmanlarıyla görüşebilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesiyle Aile Bireyleriniz de İngiltere’de Yaşayabilir!

İngiltere’de Ankara Anlaşması Vizesiyle bulunan bireyler, bağımlı aile üyeleri ile (eşi ve 21 yaş altındaki çocuklarıyla) birlikte İngiltere’de yaşayabilirler. Eş ve çocuklar, asıl vize sahibiyle birlikte başvuru yapabileceği gibi, Ankara Anlaşması Vizesi sahibi İngiltere’ye gidip işini kurduktan sonra da başvuru yapabilirler. Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi ile İngiltere’ye gidecek olan eş ve çocuklar eğitim alabilir, istediği işte (çocukların 16 yaşından büyük olması şartıyla) çalışabilir, İngiltere’deki sağlık olanaklarından serbestçe faydalanabilirler.

Ankara Anlaşması Vizesi Reddine İtiraz Edebilirsiniz!

CSS Legal şikayet edilen İngiltere’nin vize vermedeki zorlayıcı tutumuna karşı İngiltere vizesi türleri ve İngiltere vizesi reddine itirazlar hususunda başvuru sahiplerine profesyonel hizmet verebilecek iyi bir yol arkadaşı olabilir.

İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi reddi alan kişilerin itiraz edebilmek için başvurabileceği iki alternatif yol vardır: idari itiraz ve yeniden değerlendirme başvurusu. Türkiye’den başvuru yapacak olan bireyler; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep şehirlerinde bulunan başvuru merkezlerinden başvuru yapılabildiği gibi İngiltere’den de başvuru yapılabilmektedir.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi sonucunun olumsuz olması durumunda kullanılabilecek iki itiraz yollarından biri olan idari itiraz (administrative review), başvuruyu değerlendiren vize memurlarının, başvuru dosyasında var olmasına rağmen gözünden kaçan ve değerlendirilmeye alınmayan belge ve bilgiler sebebiyle, verdiği vize retlerinde kullanılmaktadır. İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi reddine itiraz kapsamlı yeniden değerlendirilme başvurusu (re-consideration) ise başvuru dosyasına dilekçeler ve savunmaların, gerekli ise başvuru dosyasını güçlendirecek ek evrakların da eklenerek tamamlanacağı bir itiraz yoludur. Bu itirazlarla ilgili detaylı bilgi ve danışmanlık hizmetiniCSS Legal Ankara Anlaşması Vizesi uzmanlarından alarak başvuru yapmak, tekrar tekrar İngiltere vizesi reddi alma ihtimalinin düşürülebilmesi adına yararlı olacaktır.

İngiltere’de Ankara Antlaşması kapsamında çalışmak ve yaşamak için yılların tecrübe ve birikimine sahip CSS & Co Legal Services danışmanları ile görüşülebilir. 2006 yılından bu yana birçok işletmenin İngiltere’de kurulmasını sağlamış olan CSS Müşavirlik uzmanlarından vize işlemlerinde profesyonel destek almak, vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için faydalı olabilir.

Etiketler
Ankara İngiltere Türkiye Vize