Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı

Hükümetin seçim öncesinde tanzim çadırları ve özel sektör desteği ile başlattığı 'Enflasyonla Topyekün Mücadele' kampanyası, seçimlerin ardından sona mı erdi?

Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı

Artan gıda fiyatlarının seçmenlerde yarattığı rahatsızlığı önlemek için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çeşitli illerde Tanzim Satış Çadırları kurulmuştu.

SEÇİM BİTTİ ÇADIR SÖKÜLDÜ

16punto.com'un haberine göre Ankara Sincan’da Büyükşehir Belediyesine ait tanzim satış çadırları seçimin ertesi gün öğle saatlerinde belediye görevlilerince kaldırılmaya başlandı.

Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız” ifadeleriyle başlayan uygulamanın Aralık 2019’a kadar sürdürülmesi planlanıyordu.

Türkiye’nin diğer bölgelerindeki satış noktalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı - Resim : 2

MİGROS DA ‘ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE’DEN VAZGEÇTİ

Öte yandan seçimler öncesinde perakendeciler de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan “Enflasyonla Topyekün Mücadele” kampanyasına katılarak destek vermişti. Kampanyaya destek veren firmalar, bakanlık tarafından kurulan internet sitesinde ilan edilirken, firmaların satış noktalarına da ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ etiketleri yapıştırılmıştı.

Programa katılan Migros ise seçimlerin hemen ardından mağazalarına gönderdiği talimatla kampanyanın sona erdiğini bildirdi. Gönderilen talimatta “Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamındaki indirimler 31 Mart 2019 tarihinde sona ermiş olup, mağazalarda yer alan ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ görsellerinin kaldırılmış olması gerektiğini hatırlatırız” denildi.

Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı - Resim : 3

Öte yandan enflasyonlamucadele.org.tr adresinde kampanyaya destek veren firmalar arasında Migros’un logosu halâ duruyor.

Seçim bitti, Enflasyonla Topyekün Mücadele rafa kalktı - Resim : 4

Etiketler
Enflasyon Seçim Özel Sektör